Menu Zavřít

Slovenská skupina TMR si jde na trh pro peníze. Chce si půjčit skoro 4 miliardy

12. 9. 2018
Autor: Archiv

Na říjen chystají slovenští investoři z firmy Tatra Mountain Resorts, která provozuje horská střediska na Slovensku, v Polsku i v Česku, dvě emise dluhopisů. Celkem by byznysmeni kolem Igora Rattaje rádi získali prostředky ve výši 3,8 miliardy korun.

Bude se jednat o dvě emise. První budou vydány šestileteté zajištěné dluhopisy ve výši až 90 milionů eur (asi 2,3 miliardy korun). Druhá emise se týká dluhopisů upsaných v českých korunách se splatností čtyři roky. Od této emise si TMR slibuje 1,5 miliardy korun. Skupina to uvedla v regulatorním oznámení.

Obligace v eurech se budou obchodovat na bratislavské burze, korunové pak na pražské burze. Kupón v případě eurových obligací dosáhne 4,4 procenta, u bondu v korunách to bude 4,5 procenta.

Tatra Mountain Resorts je společnost sídlící v Liptovském Mikuláši a je největším provozovatelem turistických služeb na Slovensku. Patří jí lyžařská střediska a hotely ve Vysokých i Nízkých Tatrách, v Česku a Polsku. Její akcie se obchodují na varšavské burze. Firmu ovládá byznysmen Igor Rattaj a další Slováci.

Aktuální plán získat kapitál formou zadlužení může souviset s dříve oznámeným záměrem expandovat i do dalších evropských lyžařských destinací, především do Alp.

S miliardářem na horách. Rattaj chce proniknout i do Alp

 Miliardář Igor Rattaj

BRAND24

Dále čtěte:

Švýcaři zuří: Vítek zničil sen o olympiádě, vyvlastněte ho

 Zavřená lanovka, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).