QQ Asian Kitchen: Neformální Asie

Klára Donathová 09. prosince 2017, 17:06  -  Klára Donathová
09. prosince 2017, 17:06

Voňavé nápadité jídlo, příjemná přátelská obsluha, talíře nahrazující širmy svítidel, pohoda.

Řeklo by se, že asijských restaurací už je v Praze víc, než město dokáže unést a uživit. Některých možná. QQ Asian Kitchen tu ale chyběla. Suterénní podnik nedaleko náplavky je barevný, zábavný a hodně uvolněný.

Restaurace funguje sotva dva měsíce. Otevřeli ji dva kuchaři, kteří se dobře znají z kuchyně známého Sansha. Lee Chang a Nyoman Purnata tedy nejsou žádní nováčci a to, co se naučili u Paula Daye, se snaží prodat v jednodušší podobě svým hostům. Nečekejte ale Sansho dvojku. „Kvékvéčko“ je své, jednodušší a podstatně levnější. A tak když budete mít chuť na sofistikovanou, ale zbytečnými pravidly nesvázanou Asii, zamiřte do Podskalí.

Casual dining

Prostředí podniku vás bude bavit. Barevné židle doplňují všudypřítomné dřevo a místo lustrů vám nad hlavami budou svítit světla vytvořená z čínských talířů a misek, která kontrastují s tmavým stropem. Pokud neuvidíte volné židle v hlavní místnosti, nezoufejte. Za barovým pultem je ještě malý salonek a máte naději, že si sednete tam.

Spokojená jsem tu i s obsluhou. Když mi kamarád po první návštěvě Kvékvéčka řekl, že obsluha je ještě víc casual než v Sanshu, nevěřila jsem. Nebo jsem si to spíš nedovedla představit. Měl ale pravdu. Žádná formálnost, žádná naškrobenost. To ovšem neznamená nedostatek respektu k hostům. Obsluha dokáže jednotlivé položky v menu velmi dobře vysvětlit, je pozorná a umí s hosty mluvit. Pravidelně se mezi stoly vydávají i oba usměvaví kuchaři.

Bůček, nebo ústřici?

Menu je velmi stručné a to nápojové je ještě stručnější. Večer můžete vybírat z osmi předkrmů, šesti hlavních jídel a tří dezertů. Přes oběd se nabídka zužuje na čtyři předkrmy, pět hlavních jídel a nějaký ten dezert. Vždy se myslí i na vegetariány. Ceny jsou velmi příznivé a zejména v době oběda se tu najíte dobře a opravdu levně. Nabídka se zatím příliš nemění, od počátku se v ní točí stejná či podobná jídla, což ale není úplně na škodu. Pokud najdete své favority, máte šanci, že je na menu budou mít i příště.

QQ Asian Kitchen
Ladova 3, Praha 2

t: 223 007 145

www.facebook.com/qqasiankitchen/

otevřeno: Út–Pá 11.30–14.30, 18.00–22.00, So 18.00–22.00

Mezi ty mé patří bochánek s vepřovým bůčkem, který v polední nabídce figuruje jako sendvič z vepřového bůčku. Navečer můžete vyzkoušet luxusnější verzi bochánku, a to se smaženou ústřicí. Hledejte ho pod názvem ústřicový mini po boy (155 korun). Do místní předkrmové klasiky je třeba řadit i kuřecí satay špízy na „špejli“ z citronové trávy (135 korun). Zapomeňte na vysušené kousky kuřecího masa s burákovou omáčkou. Tady je maso plné šťavnatosti a chuti. Doprovází ho kupička nakládané zeleniny a pěkně vyvážená sambal omáčka, která se dá jíst i samotná. Obecně se tu hodně snaží o vyvažování pikantnosti. Prý si někteří hosté stěžovali, že je jídlo příliš pálivé, takže momentálně je to spíše naopak. U mnoha jídel bych čekala, že budou pálit o něco víc.

Dejte si všechno

Z předkrmů ještě musím doporučit tatarák z bílé ryby s křupavými chipsy z kasavy neboli manioku místo topinek a s avokádem (145 korun). Ryba je výborně svěže ochucená, jestli se nemýlím, tak nechyběl asijský citrus yuzu. Nebylo by fér opomenout salát z chlebovníku alias jackfruit s tygřími krevetami (155 korun), který patří mezi zdejší favority. Ano, vyjmenovala jsem skoro všechny předkrmy, ale jsou prostě skvělé. Jedná se o relativně malé porce, nemusíte zůstávat jen u jednoho na osobu. Z hlavních jídel nevynechejte báječně ochucená měkká dušená krátká žebírka neboli short ribs (340 korun), podávaná s rýží, stejně jako mu shu pečenou kachnu s palačinkami, zeleninou a skvělou omáčkou Hoisin (360 korun). Přes obědy i večer se také podává vepřové po sečuánsku, pokaždé v trochu jiné verzi. Nebojte se výrazné pálivosti chilli v kombinaci se sečuánským pepřem. Právě tohle jídlo pálí velmi umírněně. Těžko se vybírá i z dezertů. Žádným neuděláte chybu, ať už si vyberete dort chutnající jako nutella, nebo smažený koblížek s banánovou zmrzlinou. Trochu sofistikovanější by mohla být nabídka vín, ale ta se, doufejme, rozšíří časem.

Přečtěte si další recenze na restaurace:

Cukrárna Myšák: Jen pro ten dnešní den

Málo známá Korea

Nostress: žádný stres, jen dobré jídlo

Mezi domky, mezi poli

Velká úroda v pražském Grand Cru

Cicala Trattoria: stará dobrá Itálie



Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Počet hodnocení: 1 | Průměrné hodnocení: 5.00

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
V práci se řeší problémy v kuchyňce. Začátek konce
Rozdílný výpočet sociálního a zdravotního pojištění v příkladech
Chystáte se do zoo? Kolik stojí vstupné a kde můžete kouřit?
České neprůstřelné vesty chrání od Keni po Austrálii
ČNB opět zpřísňuje poskytování hypoték - není ale třeba panikařit
Auta
Sedm slepých uliček automobilového vývoje: Tudy ne, přátelé
Ford Focus bude „číst“ silnici a vyhlazovat díry pomocí adaptivních tlumičů
Kvíz: Poznáte auta podle těchto detailů?
Toyota Camry míří po 14 letech do Evropy. Nahradí model Avensis
Dálniční známky a poplatky za silnice a dálnice v Evropě v roce 2018
Technologie
Google upravil nastavení účtu. Denně ho navštíví 20 milionů lidí
Nvidia vyrobila speciální 32GB verzi grafiky Titan V: CEO Edition s vyšším výkonem
Instagram je další miliardovou službou Facebooku a jde po krku YouTubu
Šéf Intelu náhle končí. Oficiálním důvodem je nevěra, reálným by mohl být 10nm proces
Monitor jako tele(vize). Acer uvádí 4K počítačová LCD s úhlopříčkou 49 a 55 palců
Hry pro příležitostné hráče