Menu Zavřít

Miloš na vidličku

7. 7. 2017
Autor: Redakce

Sázkařské kanceláře přestaly v prezidentské volbě věřit obhajobě současné hlavy státu a jeho protikandidátu Drahošovi se plní volební kasička miliony od štědrých dárců. Často je prezentováno, jak si v nedávných událostech kolem odvolání Babiše z vlády naběhl Slávek Sobotka na vidle, ale ve skutečnosti je tím, kdo vládní krizi prohrál, Miloš Zeman.

A teď má ještě na krku malér s Lesní správou Lány, kde policie obvinila dva zaměstnance - zřejmě dosazené jeho prezidentskou kanceláří - z nekalostí při zadávání veřejné zakázky. To také před volbami moc nepomůže. Zvláště když v té době bude třeba v médiích rozmazáváno podávání obžaloby, které nejspíš vyjde zrovna na prezidentskou volbu.

Co čert nechtěl, na kauzu dozírá Vrchní státní zastupitelství v Praze. To zastupitelství, které předalo podřízenému městskému zastupitelství kauzu Čapí hnízdo, protože šlo o příliš malou škodu ve výši pouhých 50 milionů, nyní řeší zadání šedesátimilionové zakázky, u níž může být způsobená škoda určitě o řád nižší. Tím rozhodně nechceme naznačovat, že by vedení státního zastupitelství občas označované za blízké Andreji Babišovi jednalo v tomto případě na nějakou objednávku.


Proč Češi přestali reagovat na skandály? Přečtěte si komentář

Andrej Babiš


To je jistě jenom nějaká shoda náhod, a nikoli vzkaz Milošovi, ať zváží, jak bude postupovat po sněmovních volbách a koho nechá sestavovat vládu. Což by mohlo být pěkné dilema, protože proti Andrejovi se může postavit zbytek politické scény, i když vyhraje. Jestliže však prezident pověří sestavením vlády jeho jako vítěze, byť bez sněmovní většiny, dokáže jistě protikoalici rozložit. Peněz na to má dost.

Uzávěrka kandidátních listin pro prezidentskou volbu bude pravděpodobně na konci listopadu a ANO nebude s rozhodováním, zda postaví svého kandidáta, určitě příliš spěchat.

Přitom Miloš bez Babišovy podpory nebude mít šanci, a je tak pro něj snadnou svačinkou. Že Andrej není jako politici? Ale je. A ze všech těch leváků včetně Miloše nejlevější.

Čtěte další komentáře Pavla Párala:

Darren byl jen první

Olejová skvrna

Vstanou noví živnostníci?

Pro ČNB nastal čas brzdit aneb Proč by úrokové sazby měly začít růst

Nová Evropa

MMF24

Rozkoš bez rizika

Komentář: Policajti ve vápně


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).