Cibulková s jogurtem Svazeček mladé jarní cibulky očistíme, pokrájíme na kolečka a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vodou. V malém množství vody rozmícháme kelímek bílého jogurtu, nalijeme do polévky, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a provaříme.
HARMONIE CHUTÍ
Před podáváním vmícháme lžíci nasekané pažitky. Na talířích zdobíme kostičkami tmavého toastového chlebu, opečenými na olivovém oleji.
Jarní polévka všech barev
Na trošce másla osmahneme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, brokolici, celer a brambory. Vše společně osmahneme, pak zalijeme vodou a asi deset minut povaříme. Přidáme mraženou kukuřici, několik prolisovaných stroužků česneku a hrst jemně nasekaných jarních bylinek (mohou být i divoké - oprané lístky fialky, jahodníku, řebříčku, mladé kopřivy). Povaříme pět minut. Zdobíme opranými kvítky sedmikrásek (a nevěřící strávníky přesvědčíme, že jsou jedlé…)