Menu Zavřít

Andrej z pavlače

13. 12. 2017
Autor: Redakce

Pražská státní zástupkyně Dagmar Máchová neměla u části justice dobré jméno ani před tím, než byla obviněna ze zneužití pravomoci. To ale v civilizované společnosti neznamená, že ji může kdokoli v jakkoli vysokém postavení veřejně obviňovat ze zcela jiných trestných činů, jak to svým tradičním orientálním způsobem předvedl Andrej Babiš. Nyní si za to od Máchové vykoledoval trestní oznámení pro křivé obvinění.

Babiš Máchovou v televizní diskusi obvinil, že je spolu s policistou Nevtípilem vyšetřujícím kauzu Čapí hnízdo ve spojení s mafií, která si tuto kauzu objednala, a že tento fakt dokazuje skutečnost, že tito dva zajistili podnikateli Vladimíru Sittovi nezákonně akcie Neografu, a tím umožnili dalším akcionářům společnost mu ukrást.

Jenže faktem je, že kauzu Čapí hnízdo řeší úplně jiný státní zástupce a Máchová je od trestních kauz už více než rok odstavena. Postup Máchové v případu Sitta navíc posvětil nejen Nejvyšší, ale dokonce i Ústavní soud, o jejichž spolčení s mafií lze dokonce i v tom našem Palermu, dost silně pochybovat.


Čtěte více o případu někdejší firmy Neograph:

Kauza jízdenek pro pražský dopravní podnik jde k soudu. Mezi obviněnými je i Rittig

Dozvuky Rittigovy jízdenkové kauzy: Peskim posílá majitele papírny do úpadku

ilustrační foto


A tak Babiš, který se dožaduje presumpce nevinny v případě Čapího hnízda a sám přitom veřejně obviňuje z korupce a další trestné činnosti bez jakýchkoli důkazů každého, kdo si nemyslí, že fúze České republiky s Agrofertem je úplně ten nejlepší nápad, konečně narazil.

WT100

Ne, že by mu hrozil nějaký významný postih, ale to vysvětlení bude muset podat a řešení trestním stíháním zde není úplně vyloučeno, i když ho Sněmovna nakonec ani v tomto případě s vysokou pravděpodobností policistům nevydá. Nicméně jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá, a tudíž je zcela namístě vracet to čerstvému premiérovi stejným způsobem a bez ohledu na to, že není ještě zdaleka odsouzen, suše konstatovat, že se nám dotační podvodník chovající se jak žižkovská domovnice v premiérském křesle pranic nelíbí.

Přečtěte si další komentáře autora:

Prožráno

Vláda odborníků

Vyřízeno k dennímu pořádku

O církvi a větším klacku

Jaké ohrožení demokracie?

Vymalováno

Prasečárna v prasečáku


  • Našli jste v článku chybu?