Menu Zavřít

Babiš by měl jednat se všemi klienty H-Systemu, požaduje sdružení Maják

26. 7. 2018
Autor: Milan Malíček / Právo / Profimedia

Sdružení Maják, které zastupuje část klientů zkrachovalé společnosti H-System, vyzvalo premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra spravedlnosti Jana Kněžínka (za ANO), aby jednali se zástupci všech bývalých klientů H-Systemu. Babiš a Kněžínek se v pondělí dopoledne sejdou se zástupci družstva Svatopluk zastupujícího jinou část klientů společnosti a s konkurzním správcem H-Systemu Josefem Monsportem.

Sdružení Maják žádá, aby se hledalo spravedlivé řešení pro všechny poškozené v kauze H-Systemu, uvedla předsedkyně sdružení Jitka Drunecká.

„Vyzýváme k jednání ministra spravedlnosti a premiéra vlády, aby věc řešili ve prospěch všech klientů a k jednání byli pozváni i zástupci ostatních skupin klientů H-Systemu,“ uvedla Drunecká. Podle ní je třeba brát zřetel na rozhodnutí Nejvyššího soudu, který tento týden vyzval k nalezení spravedlnosti pro všechny věřitele H-Systemu. Nejvyšší soud to uvedl v rozhodnutí, v němž zahrnul byty v Horoměřicích obývané členy družstva Svatopluk do konkurzní podstaty H-Systemu a vyzval členy družstva, aby byty do měsíce opustili.


Přečtěte si komentář: Nesmrtelný H-systém

 Páral


Sdružení Maják ve středu uvedlo, že nemá zájem na vystěhování lidí z Horoměřic z jejich domovů. Upozornilo ale, že družstvo Svatopluk svévolně snížilo majetek zahrnutý do konkurzní podstaty, ze které mají být odškodněni všichni bývalí klienti H-Systemu.

Sdružení také připomnělo, že se peníze z H-Systému dosud nepodařilo najít. Vyzvalo proto politiky, aby se zasadili o nalezení tohoto majetku.

BRAND24

Družstvo Svatopluk musí podle verdiktu Nejvyššího soudu zveřejněného v úterý do měsíce vyklidit byty v osmi domech v Horoměřicích. Týká se to asi 60 rodin. Poškozených v kauze H-System je dohromady více než tisíc.

O kauze H-System čtěte:

Soudce H-Systemu: Obyvatel domů je mi líto, ale zavinili si to sami

Pomoc pro klienty H-Systemu: od státu mohou dostat 50 tisíc

Hamáček nabízí pomoc klientům H-Systemu. Vnitro jim poskytne 17 bytů

Klienti H-Systemu definitivně prohráli, 60 rodin musí vyklidit své domy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).