Menu Zavřít

Krásná nová vláda

27. 6. 2018
Autor: Redakce

Tak máme vládu. Ó, my se máme. Prezident Miloš Zeman sice „zapomněl“ na navrženého ministra zahraničí poněkud v rozporu s ústavním pořádkem, nicméně je jasné, že čas tlačí a přes všechny dosavadní i očekávané zákruty jednání nakonec do těch třiceti dnů důvěra vyslovena bude.

A tak nám bude vládnout kabinet „odborníků“, jako je paní Malá, odbornice na insolvence, která neudělala zkoušky a jejíž kvalifikací je 158procentní loajalita k Šéfovi, Dan Ťok, který svou „profesionalitu“ projevuje na dopravě k hrůze cestující veřejnosti již pátým rokem či lobbistka obchodních řetězců Marta Nováková, která jistě kvalifikovaně posoudí dělení ČEZ a rozvoj jaderné energetiky.

Bude to vláda nejlevicovější, co jsme dosud měli, protože bude pokračovat v rozhazování peněz na mzdy státních zaměstnanců, důchody porostou skokově s naprostou ignorancí stavu našeho penzijního systému. Karenční lhůta na nemocenskou je mrtvá. Prostě sociální demokraté s komunisty jsou v tomto směru obyčejnými břídily.


Zeman jmenoval druhou Babišovu vládu. Řízením ministerstva zahraničí pověřil Hamáčka

 Prezident Miloš Zeman jmenoval nový kabinet premiéra Andreje Babiše


Dalo by se říci, že vlád bude dokonce extrémně levicová, protože podpoří největší zásah do vlastnických práv a poruší přijaté zákony i uzavřené smlouvy v případě dodatečného zdanění restitučních náhrad církvím.

Ne, že by Andrej Babiš byl kovaný levičák, snad jen v náklonnosti k velkým korporacím a likvidačním přístupu k drobnému a střednímu podnikání se našim klasickým levicovým partajím více než blíží. Což jistě není tím, že je miliardářem a vlastníkem mamutích koncernů v chemii a potravinářství.

KL24

Vláda je prostě ostře levicová proto, že to jinak nelze poskládat. Nějaká politická orientace je pochopitelně lhostejná. Nikoli proto, že by šlo o přežitou veteš, jak se nám mnozí snaží namluvit. Prostě je to věc priorit. A jaké jsou priority trestně stíhaného premiéra, je zcela evidentní. I pro jeho koaliční partnery, pro něž se stávají okamžikem podepsání koaliční smlouvy úplně stejně důležité.

Čtěte si další komentáře Pavla Párala:

Obchodní neválka

Andrej na pásce

Trapná oslava Šlachtova výročí

Itálie příliš al dente

Andrej II.

Rekordní krádež moci

Jak Babiš zařídil daňovou svobodu

Doťokáno: předloni bylo pozdě

Atomovka z ČNB

Vstanou noví Kalouskové

Zbytečná socanská starost

Budiž světlo

Andrej v koutě

Majdan nebude

Národohospodářský bizár

Rudá vlajka s lebkou

Andrej Budovatel

Ukrást stát jako firmu

Berní oko tě vidí

Práskač v Sofii

Se skandálem


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).