Menu Zavřít

Rudá vlajka s lebkou

21. 3. 2018
Autor: Redakce

Není podstatné o čem mluvíš, ale velmi důležité je, co činíš. A tak deset procent voličů Pirátů by se mělo nyní pozorně dívat, co se děje ve Sněmovně, kde jde do třetího čtení pirátský návrh na rozšíření prolamování bankovního tajemství i na advokáty a daňové poradce.

Návrh dává velmi obecně formulovaná práva úředníkům finanční správy a velmi tvrdé povinnosti advokátům a daňovým poradcům i bankám. Razantně a nejspíše v rozporu s ústavou se zde rozšiřují práva těch úředníků, kteří už dnes mají problém vysvětlit své zacházení s dalším ne úplně přesně vymezeným institutem zajišťovacích příkazů a evidentně ho zneužívají. Opravdu ti mladí městští liberálové věděli, že volí partaj podporující šmírování, fízlování a oslabování soukromí a především svobody občanů i firem ve prospěch státního úřadu?

Tento návrh přitom není náhodné uhnutí z cesty. Přímo navazuje na dřívější požadavek rozšířit povinnost zveřejňovat smlouvy i na firmy se státní účastí, které operují na konkurenčním trhu či mají minoritní privátní akcionáře. Ty budou muset najmout týmy právníků a všechny smlouvy přepsat tak, aby konkrétní obchodní údaje, jejichž utajení je pro ně existenční záležitostí, bylo v utajovaných přílohách. Zveřejněné smlouvy pak ovšem budou našim pirátským protikorupčním bojovníkům úplně k ničemu. Pokud není cílem další šikana lidí vytvářejících pro společnost nějaké hodnoty.


Lídři ANO a Pirátů jsou nejpopulárnějšími politiky ve sněmovně:

Babiš zůstává nejoblíbenějším stranickým předsedou, za ním jsou Bartoš a Okamura

 Šéf Pirátů Ivan Bartoš a předseda hnutí ANO Andrej Babiš


Je zjevné, že pirátští poslanci sdílí s hnutím ANO jejich stěžejní politickou tezi, že zde „všeci kradnů“ Na rozdíl od ANO jim to však vadí z ideových důvodů a nikoli proto, že tak na AB svěřenské fondy zbyde méně. Leninská teze, že za každým větším majetkem je krádež, je v nich jak v koze.

BRAND24

To, že pár významných členů Pirátské strany je současně aktivní v neokomunistickém hnutí řeckého exministra financí Varufakise, prostě není náhoda. Z politiky, tak jak ji strana prosazuje ve Sněmovně, je jasné, že jádro pirátů je tvrdá nová levice. Měkký obal, na nějž nalákali liberální a svobodomyslné voliče převážně pravicové orientace v posledních volbách, jsou jen nebezpečné predátorské mimikry.

Přečtěte si další komentáře Pavla Párala:

Andrej Budovatel

Ukrást stát jako firmu

Berní oko tě vidí

Práskač v Sofii

Se skandálem

Ejdž ár Andrej

Strach z referenda

Soumrak nad babstapem

Zase ty daně

Tož, vypime si

Ráj velkostatkářů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).