Menu Zavřít

Andrej Budovatel

14. 3. 2018
Autor: Redakce

Opravy památek jsou fajn, ale chtělo by to nějakou novou stavbu, něco jako operu v Sydney, pravil s budovatelským nadšením hodným Nikity Chruščova náš premiér v demisi při obhlídce pražských kulturních institucí. Je to bezesporu výtečný nápad. Lokalita se nabízí nedaleko Palmovky, velká parcela pěkně nad řekou, když to móře nemáme, hned vedle Libeňského mostu, který po čtyřech letech, co Babišovo hnutí ANO buduje Prahu, momentálně padá do Vltavy.

Hned den poté, Velký Budovatel mezi lidem v Novém Boru zaskočil přítomné, když spolu se svým skvělým ministrem dopravy Danem Ťokem podepsal petici, která po vládě požaduje dostavění obchvatu České Lípy.

Co asi dělali ti dva pánové poslední čtyři roky? Neseděli náhodou ve vládě na klíčových pozicích, z nichž na tuhle starost obyvatel Českolipska zvysoka kašlali? Stejně jako na budování jiných klíčových infrastrukturních staveb v zemi, kde už čtyři roky běží údajně příprava zásadních projektů, ale ještě se nekoplo a čert ví, jestli se kopne a nedopadne to jako s projektem na vybudování nového mýtného systému, který v péči zmíněného ministra Ťoka jde už podruhé do kolen, protože jeho úředníci neumí vypsat tendr.

Ale jsou tu i další politická esa. Například populární Martin Stropnický sice nedokázal na obraně nakoupit vojákům ani onuce, ale budování nové a moderní české armády se širokými ústy věnoval vzorně.


Čtěte také:

Bullshit Bulgaria aneb Za koho kope Babiš?

 Jistě, páni premiéři. Bulharský předseda vlády Bojko Borisov obvinil z předražování elektřiny distribuční společnosti ovládané ČEZ, další českou společností Energo-Pro a rakouským EVN. Proč se jeho český protějšek Andrej Babiš staví na jeho stranu a napadá vedení ČEZ?


V zásadě lze konstatovat, že se minulé vládě, v níž ministři ANO vládli resortům jako jsou finance, doprava, místní rozvoj či životní prostředí, toho fakt moc vybudovat nepovedlo a s jistou jedovatostí lze za její největší úspěch považovat linku na produkci inovovaného toastového chleba ve společnosti Penam postavené se stomilionovou dotací z EU.

BRAND24

A to se pro plánování projektů typu opera v Sydney nejeví jako zcela ideální průprava. Ale jinak pro krmení prostoduchých voličů pitomostmi to bude asi dostačující.

Přečtěte si další komentáře Pavla Párala:

Ukrást stát jako firmu

Berní oko tě vidí

Práskač v Sofii

Se skandálem

Ejdž ár Andrej

Strach z referenda

Soumrak nad babstapem

Zase ty daně

Tož, vypime si

Ráj velkostatkářů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).