Listové těsto si můžeme připravit doma, ale je to velmi pracné. Zvolte tedy raději těsto hotové (chlazené je lepší, než mražené) a soustřeďte se na přípravu náplně. Na másle zpěňte cibulku, přidejte mleté maso a pokrájená kuřecí játra, osolte, opepřete, podlijte vodou a krátce poduste.
RYCHLÉ PIROHY S KUŘECÍMI JÁTRY Listové těsto rozvalte, pokrájejte na čtverce a naplňte masovou směsí, okraje každého čtverce potřete rozšlehaným vajíčkem a pak teprve přeložte pirožky do tvaru. Okraje pečlivě přitiskněte. Pirožky potřete vajíčkem, posypte sezamem. Listové těsto se v průběhu pečení (cca 20 minut v rozpálené troubě) nesmí zchladit, jinak by pokleslo. ZAJÍMAVÉ KOMBINACE S MLETÝM MASEM**
Zeleninová směs s oreganem: mleté maso, cibule, česnek, loupaná rajčata, bílá paprika, lilky nebo cukety, oregano, sůl, pepř Kořeněná bylinková směs: mleté maso, cibule, česnek, šalvěj, rozmarýn, mletá paprika, mletý muškátový oříšek, sůl Zelená směs s balkánským sýrem: mleté maso, pokrájený listový špenát (nejlépe čerstvý), cibule, balkánský sýr, česnek, sůl, pepř Pokud chcete mleté maso tvarovat, nezapomeňte k uvedeným kombinacím přidat vajíčko a trochu strouhanky nebo máčené housky.