Menu Zavřít

RegioJetu chybí lidé, omezí služby stevardů

14. 6. 2019
Autor: Studenagency.cz

Cestující na některých autobusových linkách společnosti RegioJet se budou muset obejít beze služeb stevarda či stevardky na palubě autobusu. Firmě se nedaří pozice stevardů obsazovat, uchazečů je málo. Na vybraných vnitrostátních linkách proto nahradí stevarda samoobslužný servis.

Kávu nebo čaj zdarma si budou cestující moci připravit v kávovaru, k dispozici budou mít i stojan s denním tiskem. Stejný samoobslužný servis funguje na mezinárodních linkách IC Bus, které RegioJet provozuje pro Deutsche Bahn.

„Stejně jako ostatní zaměstnavatelé máme dlouhodobě problém najít odpovídající zaměstnance. Není proto dlouhodobě možné obsadit všechny spoje stevardy. Absolutní prioritou je pro nás zachování vysokého rozsahu palubních služeb na všech našich linkách,“ uvedla Ivana Kašická, ředitelka autobusové a vlakové dopravy RegioJet.

Do začátku září zavede RegioJet samoobslužný servis na autobusových linkách Praha - Plzeň, Praha - Liberec, Praha - Chomutov / Jirkov / Most, Praha - Jihlava - Brno, Brno - Ostrava, Brno - Zlín a Olomouc - Zlín. Na ostatních vnitrostátních linkách, mezinárodních spojích a ve vlacích se systém obsluhy měnit nebude.

BRAND24

Žlutá vs. zelená: Flixbus udělal z Jančury podnikatele minulosti

Čtěte dále:

Žlutozelená válka na silnici. Jančura si na FlixBus stěžuje v Bruselu a hrozí soudem

Německý FlixBus nabídne přes 100 tisíc nových spojů. V Česku chce být jedničkou

Jančura bojuje s FlixBusem. RegioJet zvažuje rozšíření aktivit v Německu

Konkurence na tuzemských linkách vzroste, FlixBus propojí 17 měst

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).