Menu Zavřít

Jančura bojuje s FlixBusem. RegioJet zvažuje rozšíření aktivit v Německu

23. 8. 2017
Autor: Rasch Jan/Euro

Pokud žluté autobusy Radima Jančury v Česku podlehnou v konkurenčním boji německému FlixBusu, zkusí jeho značka RegioJet rozšířit své aktivity v Německu. "Pošleme je všechny (autobusy) do Německa, tam nás budou vítat s otevřenou náručí. FlixBus tam má už v podstatě monopol, zvýšil ceny," řekl Jančura.

Jančura také uvedl, že v minulosti jednal s FlixBusem o spolupráci při prodeji jízdenek a později také o prodeji části sítě RegioJetu, avšak nedohodli se. „Řekli mi, že si trh získají jinak,“ uvedl Jančura v rozhovoru pro web zdopravy.cz. Domnívá se, že FlixBus chce žluté autobusy vymazat z mapy.

Na avizované rozšiřování nabídky FlixBusu v Česku už Jančura reagoval snížením některých cen a dalšími změnami. Z každého autobusu postupně jeho firma vyndá čtyři sedačky, aby v nich bylo více místa. Posílí také wi-fi připojení, další chystané kroky zatím nechtěl Jančura specifikovat.


Konkurence na tuzemských linkách vzroste, FlixBus propojí 17 měst

Flixbus


Zostřená konkurence na silnici může pro RegioJet znamenat zpomalení rozvoje na železnici. Dosud totiž zisky z autobusů financovaly vlakovou expanzi. „Nicméně naše plány na nové linky do Rakouska a rozšíření spojů na trase do Brna a Bratislavy trvají. U dalších projektů ale pochopitelně máme otazník,“ konstatoval Jančura.

Plány své expanze v Česku představil FlixBus 10. srpna. „Naším cílem je být jedničkou na klíčových linkách do roku 2018 a postupně zapojit do naší sítě celou Českou republiku,“ uvedl tehdy ředitel FlixBus pro Česko a Slovensko Pavel Prouza.

Přečtěte si komentář o korunových dluhopisech společnosti Student Agency:

BRAND24

Žlutá zimnice

 Páral

Dále čtěte:

Další bitva cenové války. RegioJet zlevnil jízdné u šesti linek

Student Agency omezí spoje z Brna. Jezdily prý poloprázdné


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).