Menu Zavřít

Poslanci ANO stojí za Babišem. Vládu podpoří při hlasování o nedůvěře

15. 11. 2018
Autor: čtk

Poslanecký klub ANO jednoznačně stojí za premiérem a předsedou ANO Andrejem Babišem. Po dnešním zasedání klubu to řekl jeho předseda a místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. Žádný ze zákonodárců vládního hnutí ve Sněmovně nepodpoří návrh opozice na vyslovení nedůvěry vládě ANO a ČSSD, dodal. Jednání o nedůvěře, které vyvolala opozice, se podle Faltýnka uskuteční příští pátek.

Faltýnek uvedl, že poslanci ANO věří v nezávislé vyšetření případu Čapího hnízda. „Pana Babiše podporujeme. Na druhé straně věříme v nezávislost české policie, české justice a státních zástupců. Je to živá kauza a my věříme, že co nejdřív bude vyšetřena,“ uvedl. Vyjádřil současně přesvědčení, že případ není podepřen o důkazy a rozpadne se „jako domeček z karet“.

Faltýnek odmítl komentovat dnešní usnesení Senátu, který označil za nepřijatelné, aby Babiš s ohledem na nová podezření zůstal ve vládě do vyšetření kauzy. „Pokud vím, tak vládě dává důvěru Poslanecká sněmovna, nikoliv Senát,“ řekl.

Předseda poslanců ANO nepovažuje kvůli duševní nemoci Babišova syna za věrohodný dnešní e-mail zaslaný serveru Seznam Zprávy. Babiš mladší v něm podle reportérů uvedl, že chce být v telefonickém kontaktu s českými vyšetřovateli svého údajného únosu. Andrej Babiš mladší také napsal, že jeho otec tvrzeními o schizofrenii překročil červenou čáru, protože je to lež.


Skandály opředený premiér paradoxně představuje jednou z mála demokratických pojistek v současnosti. Čtěte komentář:

Andrej Babiš, pojistka západní demokracie

 Jan Brož


Poslanci ANO podle Faltýnka chtěli dnes slyšet stanovisko premiéra k aktuálnímu případu obzvlášť poté, co Babiš mluvil ve středu se zákonodárci ČSSD. „Máme v klubu hodně lékařů a naši kolegové jsou zhnuseni, jak novináři zneužívají a parazitují na nemocném člověkovi Andreji Babišovi mladším,“ uvedl. Kritizoval novináře za to, že e-maily nemocného člověka berou jako relevantní stanoviska. „Kolegové lékaři jsou v šoku, co všechno si může český novinář dovolit vůči nemocnému člověku,“ dodal.

Předseda sněmovního zemědělského výboru Faltýnek dnes před jednáním klubu navštívil prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě. Šlo podle něj o dlouhodobě domluvenou schůzku k tematice zemědělství, které se konají pravidelně jednou za půl až tři čtvrtě roku. S prezidentem hovořili i o aktuální situaci ve vládě a shodli se, že není důvod ke konci kabinetu.

BRAND24

Čtěte více o aktuální kauze:

Babiš by měl skončit, myslí si většina Čechů. Premiér přichází i o své voliče

Babiš kauzu údajného únosu syna ustojí, myslí si bookmakeři. Věří tomu i sázkaři

Nemocné děti mocného otce

Premiér potvrdil, že jeho syn byl na Krymu, nešlo prý ale o únos. Babiš mladší trpí schizofrenií

Senát vyzval Babiše k rezignaci, usnesení podpořili i sociální demokraté

Protopopov: Babiše mladšího jsem odvezl kvůli tlaku médií, nebyl to únos

Babiš mladší: Otec lže o mé nemoci. Chci být ve spojení s českou policií

 Premiér v demisi Andrej Babiš

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).