Menu Zavřít

Nemocné děti mocného otce

13. 11. 2018
Autor: Redakce

Andrej Babiš stojí před dosud největším problémem své politické kariéry. Záznam rozhovoru s jeho synem Andrejem v TV Seznam je bezpochyby politickou bombou a začal otřásat celou politickou scénou.

Je ale dobré se na situaci podívat střízlivě. Premiérův syn Andrej je skutečně psychicky nemocný. To se v kuloárech byznysu ví dlouhou dobu, stejně jako to, že kvůli této nemoci musel opustit zaměstnaní pilota dopravního letounu. A je nesporné, že pro jeho rodinu je to velmi bolestivé. Stejně jak zřejmě podobná situace jeho sestry. Že se je pokouší uchránit před policejním výslechem tak lze pochopit a jejich schopnost vypovídat musí bezpochyby posoudit lékaři.

Druhou věcí ale je, že z dosavadních informací z vyšetřování je dostatečně zřejmé, že náš premiér použil své děti jako zástěrku ve svém podnikání k získání dotace, na níž by neměl jinak nárok. Prostě byl konečným beneficientem Farmy Čapí hnízdo od samého počátku až dodnes, a to bez přestávky. Jako vlastník se skrýval za svými dětmi. Namočit vlastní potomky do mizerného, a ne zrovna dvakrát čistého kšeftu není zrovna projevem otcovské lásky.


O kauze čtěte:

Natáčení syna je vrchol hyenismu, řekl Babiš. ANO mluví o účelové kampani

Šest opozičních stran podalo návrh na vyslovení nedůvěry vládě

Lékařka z kauzy Babišova syna Protopopová rezignovala na post zastupitelky

Pokud Babiš neodstoupí, měla by ČSSD opustit vládu, požaduje TOP 09

Babišův syn: Kvůli Čapímu hnízdu mě drželi na Krymu

Premiér Babiš: Můj syn je psychicky nemocný, z Česka unesen nebyl

 Premiér Andrej Babiš (ANO)


Faktem také je, že po uchopení moci po loňských volbách mohutně zesílil tlak na vyšetřovatele kauzy a posty v policejních složkách byly kvapně přeobsazeny novými lidmi, kteří mohou mít k zájmům premiéra pozitivnější vztah než jejich předchůdci. Podivně zastaveny bez dalších informací byly případ korunových dluhopisů či podezření z daňových podvodů při financování provozu Čapího hnízda.

BRAND24

Vyšetřování padesátimilionového dotačního podvodu by mělo být podle zákonných termínu brzy uzavřeno a rozhodnuto o podání obžaloby, nebo o zastavení stíhání. Současná kauza s podivným cestováním Andreje mladšího může mít na rozhodování nemalý vliv. A mimochodem nemusí to být jen vliv negativní, který, zdá se, nyní převažuje.

Když se nemoci dětí potvrdí, tak to bude zase vypadat, jako když čestného premiéra ničí temné síly prostřednictvím trpících členů jeho rodiny. A to taky není správně nasvícený obrázek. Případ Čapí hnízdo potřebuje rychlé rozhodnutí. A je jasné, že bez toho, že by kauza šla před soud, který rozhodne, hned tak neskončí.

Čtěte další komentáře Pavla Párala

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).