Menu Zavřít

Šmejc prodal Křetínskému část letoviska na Maledivách

6. 4. 2017
Autor: velaaprivateisland.com

Podnikatel Jiří Šmejc prodal čtvrtinový podíl v luxusním hotelovém resortu Velaa Private Island na Maledivách Danielu Křetínskému. Cena transakce dosáhla 49,5 milionu dolarů (1,2 miliardy korun). Luxusní hotelový komplex s 45 vilami otevřel Šmejc pro turisty v roce 2014.

„Od otevření tam jezdíme pravidelně a počet dní v roce, které tam moje rodina tráví, se stále navyšuje na úkor jiných destinací. Jsem rád, že se stávám spoluakcionářem tak nádherného projektu,“ uvedl Křetínský.

Jiří Šmejc dodal, že je pro něj Valaa už od počátku velmi osobní a emotivní záležitostí, nikdy ale nevylučoval prodej menšinového podílu. „Důležité pro mě je, abych měl i nadále pod kontrolou způsob, jakým se bude celý resort rozvíjet. Když tedy o koupi menšinového podílu projevil zájem právě Dan Křetínský, který je mým dobrým přítelem, a já dobře vím, že má ostrov stejně rád jako já, bylo moje rozhodování vcelku jednoduché,“ dodal Šmejc.

Ostrov Velaa vykazuje podle Šmejcova mluvčího Pavla Zuny velmi dobré provozní výsledky. „To potvrzují i nejnovější data za první dva měsíce letošního roku. Konsolidovaný ukazatel EBITDA za toto období činil 6,1 milionu dolarů, oproti 5,3 milionu dolarů za leden a únor roku 2016,“ uvedl Zuna.

BRAND24

Britský list Daily Mail v roce 2014 uvedl, že týdenní pobyt v resortu na ostrově Velaa vyjde až na 126 tisíc liber (přes čtyři miliony Kč). Ostrov leží asi tři čtvrtě hodiny cesty hydroplánem od mezinárodního letiště v Malé. Šmejc resort koupil poté, co jej téměř 12 miliardami korun z obchodního podílu v PPF vyplatil nejbohatší Čech Petr Kellner.


O aktivitách Jiřího Šmejce čtěte více:

Hedvábná jízda českých miliardářů: Home Credit loví indické a čínské dlužníky

Komárek se Šmejcem se stali hlavními akcionáři řecké sázkovky OPAP


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).