Menu Zavřít

Expert na obočí, sendvičový umělec. Čím vším se lidé živí v roce 2018?

11. 5. 2018
Autor: Profimedia.cz

Jaké jsou nejpodivnější pozice na pracovním trhu? Personální agentura Glassdoor zveřejnila seznam pozic, jejichž název nebo náplň práce je natolik zvláštní, že většina lidí nemá vůbec tušení, že se něčím takovým dá živit.

Pracovní trh se dynamicky mění, některé profese před několika lety neexistovaly. Britská pobočka kalifornské personální agentury Glassdoor zveřejnila seznam nejzvláštnějších pracovních pozic, které má ve své nabídce. Vybrali jsme deset z nich.

1: Apoštol vývoje (Developer Evangelist)

Tato pozice vznikla společně s rozvojem vývoje mobilních aplikací. Co tento vývojář dělá? Je to fakticky „styčný důstojník“ a komunikátor mezi technickou sekcí dané firmy s externími developery, které si firma najímá na konkrétní úkoly.

2: Odborník na obočí (Brow Expert)

Jako bytový architekt změní byt k nepoznání, odborník na obočí změní váš obličej tak, že vás známí nemusí poznat. Má za úkol tvarovat, barvit a voskovat obočí, věnuje se i řasám, případně zbytku obličeje. Jeho klienti se mají po jeho péči cítit lépe.

3: Asistent telemedicíny (Telemedicine Assistant)

Dostupnost nových technologií otevřela dveře pro provozování medicíny na dálku, takzvané telemedicíny. Poptávka je po konzultacích prostřednictvím videokonferencí. Asistent telemedicíny má pomáhat lékařům, kteří provádějí konzultace přes video. Pacientům má také nabízet tuto alternativní službu.


Tipy pro hledání nové práce:

Hledáte zaměstnání? Poznejte nejčastější chyby a vyhněte se jim

 Pracovní pohovor, ilustrační foto


4: Umělecký tvůrce sendvičů (Sandwich Artist)

Nejedná se pouze o práci v řetězci Subway, kde obkládáte bagety. V některých firmách to znamená kromě vymýšlení obložených chlebů také kreativní vytváření krabiček se saláty. Název pracovní pozice zní více vznešeně, než tomu ve skutečnosti je.

5: Etický hacker (Ethical Hacker)

Vhodný kandidát na tuto pozici je nadšeným fanouškem počítačové bezpečnosti. Ve firmě může provádět cvičné hackerské útoky, aby zjistil slabá místa v systému. Kopíruje různé hackerské taktiky a odhaluje díry v zabezpečení.

6: Šéf večírku (Party Chief)

Tato pozice nemá nic společného s organizováním předvánoční párty ve firmě. Tuto pozici mají zejména stavební firmy. Takový pracovník je odpovědný za provádění průzkumů pro potenciální staveniště a terénní průzkum. Určuje případné náklady a realizovatelnost projektů.

7: Vědec pro chování bílkovin (Protein Expression Scientist)

Jedná se o komplexní laboratorní pozici, která spočívá zejména v klonování a testování DNA bílkovin. Pozici nabízejí zejména biotechnologické firmy a farmaceutický průmysl.

8: Vývojář pro krajty (Python Developer)

Tato pozice nesouvisí s hady ani s členy legendárních britské skupiny Monthy Python. Byla vytvořena bývalým zaměstnancem firmy Google Guidem van Rossumem a jedná se o programovací jazyk Python. Čitelnost kódu umožňuje programátorům vyjadřovat své koncepty v několika řádcích.

9: Technolog pro nové nápoje (Beverage Application Technologist)

Pravděpodobně budete pracovat pro velkou firmu vyrábějící nápoje. Budete zodpovědní za vývoj nových chutí a receptur pro nové produkty. V laboratoři budete připravovat prototypy novinek.

10: Vedoucí pro poslech (Listening Lead)

Nová pozice souvisí s nárůstem vlivu sociálních sítí na podnikání firem. I jejich využití v rámci firemní komunikace. Budete používat sociální média, abyste zjistili dopad reklamních kampaní vaší firmy.

BRAND24

Související články:

Postavte se bossingu: tyto signály napoví, že vás šéf zneužívá

Zisky investujte, nezadlužujte se. Warren Buffett radí, jak zbohatnout

Mluvte sprostě, prospěte víkend. Které neřesti vás posunou dál?

15 důvodů, proč ještě nejste bohatí. A nejspíš ani nebudete

Vyhněte se vyhoření: Tři triky, které vám pomohou zůstat produktivní

 Produktivita bez vyhoření, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).