Menu Zavřít

Vyřízeno k dennímu pořádku

22. 11. 2017
Autor: Redakce

Tak se nám ta naše vláda rodí hezky česky i s tím Slovákem v čele. První zásadní střet ve Sněmovně o mandátový a imunitní výbor jasně vyhrála koalice ANO, SPD a komunistů. Má v něm masivní většinu jedenácti hlasů z devatenácti a předsedu v osobě komunisty Grospiče. Andrej si může ten nejdůležitější první krok odškrtnout jako splněný. Odmítnutí žádosti policie o vydání Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání za dotační podvod je nyní tutovka.

Babiš už své vydání delší čas veřejně zpochybňuje a nyní mu na to bezpochyby kývne i mandátový a imunitní výbor. Komunisté pak dopředu hlásí, že se budou řídit návrhem výboru, což je už 93 hlasů. A okamurovci připouštějí, že ještě není jisté, jak budou hlasovat, ale v nejhorším jich jistě aspoň sedm dodají. Nakonec řečeno slovy klasika Andreje, je to přece všechno jasná účelovka.


Vše o povolebním dění čtěte v rubrice Volby 2017


A to úplně stejně jako následující text z morálního kodexu hnutí ANO, kde se v bodě IX doslova a do písmene praví: „V případě přestupkového řízení či trestního stíhání proti své osobě reprezentant nebude využívat poslaneckou/senátorskou imunitu a požádá příslušný parlamentní výbor, aby neprodleně navrhl jeho vydání. Jedinou výjimku v tomto ohledu tvoří případné stíhání za politické projevy pronesené na půdě Parlamentu ČR.“ Který kmotr to tam asi vpašoval? Nejspíš Kalousek. V tomhle matrixu člověk neuhlídá ani vlastní partaj.


I bezpečnostní výbor může mít hvězdného šéfa:

Ze Západu přijde smrt. Šiřitel konspirací Koten míří do čela bezpečnostního výboru

 Radek Koten, poslanec SPD


Navíc ANO není a nebude v žádné koalici s takovými umaštěnci, jako jsou okamurovci a komouši. To, co máme, je přece stará dobrá opoziční smlouva. Akorát jí tak nebudeme nahlas říkat. Ono by to ani nebylo správně. Ta byla veřejně přiznaná. Takové chyby se naši borci určitě nedopustí. Vždyť jde o férové kšefty, jako třeba ten s Grospičem v imuniťáku a Okamurou na místopředsednické židli. A do těch nikomu nic není. Co kdyby nějaký Ištvan nasadil zase ty přitroublé odposlechy.

BRAND24

Hlavně, že bude klid na práci. Imunita nestačí, protože s obviněnou Monikou by doma bylo peklo. Ale naši zakleknou na toho státního zástupce a ten se pak bude divit a hledat, kde nechal tesař díru, ten grázl zkorumpovanej. A že ta banka potvrzuje, že mi to Čapí hnízdo patřilo, když jsem žádal o dotaci? No a co má bejt? Však už si v Česku neškrtnou.

Čtěte další komentáře Pavla Párala:

O církvi a větším klacku

Jaké ohrožení demokracie?

Vymalováno

Prasečárna v prasečáku

Dobrou noc a pevnou naději

Místo napravo

Jasný vítěz s nejasnou perspektivou

Lithium a Andrejovy tepláky

Socani všech vyznání, neblbněte!

Pseudoandrej


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).