Menu Zavřít

Ze Západu přijde smrt. Šiřitel konspirací Koten míří do čela bezpečnostního výboru

21. 11. 2017
Autor: Facebook Radka Kotena

Nový poslanec za SPD Radek Koten z Vysočiny bude zřejmě zvolen předsedou důležitého bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny. Netají se sympatiemi k Rusku a Vladimiru Putinovi, hojně také šíří dezinformace z konspiračních webů financovaných Moskvou a patří mezi oddané fanoušky komunistické pohraniční stráže.

Na facebooku je IT specialista Radek Koten členem několika skupin, které kritizují Západ a naopak velebí Rusko. Například: „Záchrana světa před Němci, ilumináty a USA“, „Stop Američanům, americkým kolonám a americké provokaci Ruska“ nebo „Chceme pryč z EU a NATO, Rusko je náš opravdový přítel“. Z jeho vyjádření na sociální síti vyplývá, že komunistický režim považuje za lepší zřízení než současnou demokratickou společnost.


Seznamte se. Kdo jsou Okamurovi lidé?

Blekota, šiřitelka poplašných zpráv a sběratel titulů. Kdo jsou Okamurovi poslanci?

Noví asistenti poslanců SPD: hazardní lobbista a průvodkyně na cestě poznání

Tisková konference SPD po vstupu do sněmovny


Na svém stranickém i soukromém profilu často sdílí odkazy z dílny konspiračních webů placených ruskou vládou. Mezi jeho oblíbené stránky patří AC24, Parlamentní listy, Aeronet či Sputnik. Sdílel například zprávu Aeronetu o „nebezpečném“ ubytování českých dětí v „chudých“ muslimských rodinách v Anglii uvozenou slovy: „neuvěřitelný skandál, který dosud v historii České republiky nebyl nikdy medializován“.

Tvůrce konspirací

Některé dezinformace Koten dokonce sám vytváří. Letos v červenci například napsal na svůj politický profil na facebooku status o údajných změnách nápisů na česko-bavorské hranici, kde se podle jeho názoru změnila cedule Staatsgrenze (státní hranice) na Landesgrenze (zemská hranice).

„Máme se obávat, že nejde o pouhé slovíčkaření, ale o hlubší symboliku, která oficiálně zviditelňuje podřízení Česka Německu, a to jak v ekonomické, tak i v politické rovině?” ptá se Koten.

Na svém osobním profilu zase loni odvyprávěl záhadný příběh, jehož zdroj prý sice nezná, ale nevnímá ho jako manipulaci. „Toto proroctví z roku 1989 po sobě zanechala jedna dnes již nežijící česká babička, která byla jasnozřivá: Ze Západu přijde smrt a život přijde z Východu,” vypráví Koten, bydlištěm z Vojnova Městce na Žďársku.

Týdeník Euro se včera i dnes pokoušel několikrát Radku Kotenovi dovolat, zanechal mu i sms zprávu. Poslanec bohužel nereagoval.

BRAND24

Čtěte také:

„Takhle jsem si užíval.“ Šéf bezpečnostního výboru Koten sloužil před rokem 1989 u pohraničníků

Foto z facebookového profilu Radka Kotena z 3. 12. 2016 s popiskem

Okamurova firma dostala od Prahy pět milionů, opozice podmínky dotace kritizuje

Odvolatelnost politiků v praxi. V SPD chtějí odchod vlastního poslance


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).