Menu Zavřít

Trapná oslava Šlachtova výročí

13. 6. 2018
Autor: Redakce

V den pátého výročí razie na Úřadu vlády, kterou začal reálný státní převrat v České republice, zasedal na Praze 5 soud, který už vlastně nikoho nezajímá. Soudkyně Králová řešila tzv. kauzu trafik, které měli poslanci ODS Fuksa, Šnajdr a Tluchoř získat výměnou za rezignaci na svůj poslanecký mandát.

Exposlanci před soudem neseděli, protože je pár týdnů po propuštění z vazby zbavil viny Nejvyšší soud, když pravil, že nakládání poslance s mandátem je předmětem indemnity a nelze jeho složením spáchat trestný čin.

Sedí tam jen expremiér Nečas, který je viněn z toho, že tento údajný nemateriální úplatek poslancům nabídl, jeho bývalá milenka a současná manželka Jana Nagyová a Roman Boček, bývalý náměstek ministra zemědělství a významný člen středočeské ODS z níž pocházeli vzpurní a následně podle státních zástupců úplatní poslanci. Tito dva měli trestné činnosti napomáhat.

Tohle měla být hvězdná chvíle Roberta Šlachty a Ivo Ištvana, kteří právě od této kauzy před pěti lety slibovali rozvinout odhalení „rozsáhlé klientelistické sítě“ zasahující do nejvyšších míst politiky. Z hvězdné chvíle je chvilková ostuda, protože klientelistická síť se tak nějak nekonala a ten trapný zbytek už veřejnost tak nějak nebaví.


Přečtěte rozhovor s nejvyšším státním zástupcem:

Pavel Zeman: Odvolat mě můžou ze dne na den

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman


Možná, kdyby naši hrdinní ochránci zákonnosti přišli s nějakými odposlechy rozhovorů Andreje Babiše s Vojtěchem Filipem o trafikách pro komunistické odborníky ve státních firmách přidělených na základě vstřícných komunistických hlasů při hlasování o důvěře Babišově vládě, tedy o identickém kšeftu, za nějž stojí před soudem Petr Nečas, vyvolalo by to větší pozornost.

Nebo z jednání s Milošem Zemanem a jeho vodiči Nejedlým a Mynářem o ceně za dvojnásobné jmenování premiérem bez doložení většiny v parlamentu. I když by to bylo k smíchu stejně jako události před pěti lety. Dělení moci a zákulisní dohody byly, jsou a budou nedílnou součástí jakékoli politiky a bez nich prostě politika existovat nemůže.

KL24

Co je naopak spíše k pláči, je skutečnost, že Ivo Ištvan přes tragickou blamáž stále sedí na svém místě a Šlachtu také pořád živí daňoví poplatníci na celní správě.

Čtěte si další komentáře Pavla Párala:

Itálie příliš al dente

Andrej II.

Rekordní krádež moci

Jak Babiš zařídil daňovou svobodu

Doťokáno: předloni bylo pozdě

Atomovka z ČNB

Vstanou noví Kalouskové

Zbytečná socanská starost

Budiž světlo

Andrej v koutě

Majdan nebude

Národohospodářský bizár

Rudá vlajka s lebkou

Andrej Budovatel

Ukrást stát jako firmu

Berní oko tě vidí

Práskač v Sofii

Se skandálem


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).