Menu Zavřít

Restaurace

29. 10. 2008
Autor: Euro.cz

Novinky pro gourmety

Iron Gate Fantazie ve sklepení

Kdysi bývala Železná vrata v hlubokém sklepení ze 14. století krytem před nepřízní bolševického počasí, víno se tu pilo spíše na kvantitu a kuchyni vládl přírodní řízek se šunkou a eidamem.
Podnik prošel mnoha proměnami, z nichž poslední se odehrává v režii luxusního pětihvězdičkového hotelu Iron Gate Hotel & Suites. Šéfkuchařem nově otevřené designové restaurace Iron Gate se stal Švéd Lars Sjostrand, který v Praze žije už patnáct let a mimo jiné má na svědomí i lahůdky restaurantu Kampa Park. V Iron Gate pustil svou fantazii na špacír a výsledkem jsou podivuhodné opusy jídelního pořádku, jako jsou rybí polévka s chili jogurtem, mořský ďas s omáčkou z ligurských oliv, ale též pomalu pečený bůček s máslovou šťávou s citronem a rozmarýnem a k tomu šťouchané brambory.
Restaurace také hlásá: „Když si nevyberete z jídelního nebo nápojového lístku, připraví a namíchají vám kombinaci podle vašeho přání. A všechny dezerty nebo předkrmy můžete dostat v malých vzorcích na ochutnání na jediném talíři.“
Více na: www.irongate.cz

Le Grill, hotel Kempinsky Hybernská Velké jméno na startu

Jen v Praze otevřel své brány provoz první hotel nejstarší evropské hotelové luxusní sítě Kempinsky (15. října, hotel Kempinsky Hybernská Prague), už přikvačil časopis Dolce Vita s varováním, že jeho restaurant Le Grill usiluje o Michelinovu hvězdu. Nu, dočkáme času. Prozatím je jasné jen to, že restaurace o kapacitě 60 míst (a dvanáct míst v salonku) nabízí (jak inzeruje) „kombinaci sofistikovaných místních a mezinárodních specialit“, což na Michelina zatím přece jen nestačí.
Pánem kuchyně je Marek Fichtner, který pracoval na luxusních lodích Peter Deilmann a Celebrity Cruises, a poté řídil kuchyně prémiových hotelů v Saúdské Arábii a ve Švýcarsku. Páteří menu mají být samozřejmě grilovaná masa, ale najdeme v něm též srnčí ragú na brusinkách s piniovými knedlíčky a kandovanými hruštičkami.
Více na: www.kempinski-prague.com

CONTENT24

V Zátiší Double Pleasure

O představení v České republice zatím ojedinělého gourmetského konceptu Double Pleasure se vlastně zasloužila dispozice restaurace V Zátiší. Jak znalí vědí, má restaurant dvě různé části, jedna je stylizována Bárou Škorpilovou, druhou nově pojednal jako skleněné zátiší designér Rony Plesl. „Uvědomil jsem si, že do restaurace V Zátiší chodí spíše páry,“ říká Plesl. „Znamenalo to pro mě, že by prostředí mělo být intimnější a důležitou roli v něm bude hrát světlo. Jsou tady velká okna, která vedou do ulice, a do nich jsme instalovali světelné objekty. Úmyslně jsme dali do výklenků tapetu s reliéfními listy, protože ta, když se nasvítí, vytvoří dojem, jako když se ocitnete v zátiší nějaké zahrady.“ Součástí změn je nasazení konceptu Double Pleasure. To znamená, že čerstvé ryby a masa jsou servírovány ve dvou různých úpravách a k tomu patří i jedinečné nádobí vytvořené speciálně pro tuto nabídku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).