Menu Zavřít

Falešné a prázdné antiperle

1. 10. 2012
Autor: Redakce

Tak tu máme další aféru. Téměř současně s návratem tvrdého alkoholu na pulty barů a do regálů obchodů vystřílel v Chrastavě jistý Pavel Vondrouš po prezidentovi Václavu Klausovi celý zásobník. Naštěstí jen airsoftových kuliček, což jsou jak známo takové tvrdší antiperle, kterými se pálilo za mého dětství.

Ne, nebudu tu rozebírat selhání ochranky. I když minimálně jeden motiv je zajímavý. Televizi Nova někdo přihrál přepisy interní komunikace bodyguardů z nichž vyplývá, že se mnohem víc než o bezpečí hlavy státu starali o to, kde stojí kdejaký novinář. Myslím, že je to nedůstojné i vůči Klausovi. Média miluje, když ho hladí po srsti – to je všeobecně známo. Na nepříjemné otázky ovšem rád dává nesmyslné odpovědi, které novináře načas svojí absurditou úplně vykolejí. Tak třeba kolegy z Aktuálně.cz počastoval výrazem „soudruzi“ a „antilidi“, protože se prezidenta-spisovatele dovolili optat, kolik mu všechna ta vydání jeho Modrých, nikoliv zelených planet vynáší.

S novináři si to oběť chrastavského útoku vyříkala i tentokrát. Není pochyb o tom, že Klausova poznámka o „rozeštvávačích“ ve společnosti patřila právě médiím. Těžko říct, jakou to má souvislost se střelcem Vondroušem. Kdyby totiž četl noviny a zajímal se i o páně prezidentovy rýpance, které otcovsky uděluje jindy loajálnímu premiérovi Petru Nečasovi, musel by si za cíl vybrat úplně někoho jiného.

Klaus vetoval jak zvyšování DPH, tak důchodovou reformu, čímž si opakovaně vysloužil odměnu od sociálních demokratů. Když Nečas prohlásil, že Klausovy argumenty slýchává od socialistů a komunistů, bylo na tom leccos pravdivého. Vůbec to v poslední době vypadá, že se prezident opět pasuje do role ochránce „malých lidí“ oproti zlé vládě, která nás chce sedřít z kůže.

Možná se Klaus zlobí na to, že to novináři nepíší dostatečně jasně. Nejznámější atentátník Česka pak nic z toho nepochopí. Místo stisku ruky prezidentu-ochraniteli hned pálí z plastové pistole antiperle. Falešné a prázdné antiperle.


Čtěte další komentáře Blahoslava Hrušky

BRAND24

Poslední podzim na Hradě

Prohibice? Tužte se, orgánové


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).