Menu Zavřít

E-letenky v cestovkách

10. 1. 2003
Autor: Euro.cz

Od prvního ledna rozšířila britská letecká společnost služby v Česku

PRAHA (tpk) - Letecká společnost British Airways (BA) v České republice od 1. ledna nabízí elektronické letenky i v cestovních kancelářích. Zákazníci si mohou nechat e-ticket vystavit v asi 150 pobočkách v ČR, které jsou členy Mezinárodní organizace pro leteckou přepravu (IATA) a využívají rezervační systém Amadeus nebo Galileo.
Do konce loňského roku bylo možné získat e-letenku pouze při návštěvě rezervační kanceláře BA nebo její pobočky na letišti, prostřednictvím telefonické rezervace či přes internet.
„Zahájení prodeje elektronických letenek je spojeno se zjednodušením rezervací a odbavování cestujících a navíc dokládá, že naše společnost bere elektronický věk velmi vážně,“ uvedla Michaela Drahoňovská, ředitelka British Airways Česká republika. E-ticket znamená, že všechny informace o rezervovaném letu jsou uloženy v systému BA. Díky tomu lze cestovat jen s pasem a případně s identifikační kartou věrnostního programu British Airways Executive Club, rezervaci lze měnit ještě půl hodiny před odbavením plánovaného letu a navíc logicky odpadá nebezpečí ztráty nebo odcizení klasické papírové letenky. Elektronickou letenku je možné zatím vystavit do 138 z celkem 170 destinací, do nichž BA létají, a její získání není podmíněno členstvím ve věrnostním programu British Airways Executive Club.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).