Menu Zavřít

Dcera na čerpání evropských peněz

2. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

Česká spořitelna (ČS) zakládá novou - v pořadí již čtrnáctou - dceřinou společnost. Měla by se věnovat poradenství při získávání peněz z evropských fondů. Šéfovou se stane Petra Mašínová, která do loňska vedla odbor pro informování o evropských záležitostech Úřadu vlády a v době vstupu ČR do EU byla mluvčí české delegace při Evropské komisi. Záměr připravit takovou firmu schválilo představenstvo banky již koncem minulého roku.
„Jednáváme o koupi jedné zavedené tuzemské dotačně poradenské firmy,“ řekla týdeníku EURO Mašínová. Důvodem, proč ČS upřednostňuje akvizici před zakládáním nového subjektu, je v co největším možném zapojení firmy do získávání peněz z aktuálního finančního plánu pro léta 2007 až 2013.
Žádná jiná banka v tuzemsku nemá dceřinou společnost tohoto typu. Například HVB Bank spolupracuje se společností Raven, jež je v tomto oboru v ČR jedničkou; ostatní banky připravují evropské projekty pro klienty interně. Firmu takového druhu nemá ani žádná jiná banka ze skupiny Erste Bank, proto by se dcera České spořitelny měla stát centrálou těchto aktivit pro všechny banky skupiny Erste.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).