Menu Zavřít

Škoda podle očekávání míří do Singapuru. Dodávat tam začne od května

22. 3. 2018
Autor: čtk

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto bude od května dodávat své vozy do Singapuru. Dnes tam otevřela showroom, při vstupu na trh nabídne pět modelových řad. Dovozcem a obchodním partnerem bude společnost Volkswagen Group Singapore (VGS).

„Ve Strategii Škoda 2025 jsme definovali cíl zvýšit celosvětovou přítomnost značky ze 102 na celkem 120 trhů. Vstup na singapurský trh je dalším krokem v důsledné realizaci tohoto plánu,“ uvedl předseda představenstva společnosti Bernhard Maier. Singapurský automobilový trh je podle firmy považován za odrazový můstek pro vstup na další trhy jihovýchodní Asie, a to i přesto, že vláda tohoto městského státu zavedla limit pro počet registrací nových soukromých vozů.

Škoda Auto vstoupí na singapurský trh s modely Rapid Spaceback, Octavia a Octavia RS, Superb a také s vozy segmentu SUV Karoq a Kodiaq.


Přes Indii do Jižní Ameriky. Škoda má plán pro expanzi

 Předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier na autosalonu v Ženevě


Vstup na nové trhy patří mezi hlavní oblasti Strategie Škoda 2025. Další pilíře této strategie tvoří mimo jiné elektromobilita. Do roku 2025 plánuje Škoda Auto zákazníkům nabídnout pět vozů s čistě elektrickým pohonem v různých segmentech, uvedla firma už dřív.

BRAND24

Škoda Auto loni zvýšila zisk po zdanění o 26,5 procenta na 31,8 miliardy korun. V eurech zisk vzrostl o 34 procenta. Tržby stouply o 17 procent na rekordních 407 miliard korun. V eurech tržby vzrostly o 21 procent.

Čtěte také:

Škoda Auto loni zvýšila zisk o třetinu. Zákazníkům dodala 1,2 milionu vozů

Výroba Superbu se přesune do Německa, tvrdí šéf podnikové rady Škody

Po stopách Yetiho. Škoda Auto začne vyrábět Octavii i v Rusku

Češi nakoupili nejvíc aut v historii. Nejpopulárnější je Octavia


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).