Menu Zavřít

Německá divize cestovní kanceláře Thomas Cook podala návrh na insolvenci

25. 9. 2019
Autor: čtk

Německá divize zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook dnes podala návrh na insolvenční řízení. Informovala o tom agentura DPA. Divize zahrnuje značky Thomas Cook, Neckermann, Öger Tours, Air Marin a Bucher Reisen.

Na dovolené je s německou divizí v současnosti kolem 140 tisíc lidí. Podle agentury DPA zatím není jasné, co přesně bude pro tyto klienty insolvence německé divize znamenat.

Cílem návrhu na insolvenční řízení je podle agentury Reuters oddělit německé aktivity od britské mateřské společnosti. Divize uvedla, že rozhovory s investory a partnery „ukázaly, že německé aktivity bývalé skupiny Thomas Cook se značkami Neckermann Reisen, Öger Tours a Bucher Reisen mají šanci na budoucnost“.

Stejný krok jako německá divize společnosti Thomas Cook se rozhodla učinit i rakouská divize. Podle jejího mluvčího by měla být insolvenční žádost podána ještě dnes, uvedla agentura APA. Insolvenci dnes vyhlásila také polská divize Neckermann Polska.

Kam zpravidla jezdíte na dovolenou?

Německá divize Thomas Cook GmbH požádala německou vládu o překlenovací úvěr, píše DPA. Německá vláda už tento týden vyhověla podobné žádosti německého leteckého přepravce Condor, který je rovněž dceřinou firmou britské společnosti Thomas Cook. Condor obdrží půjčku 380 milionů eur (téměř deset miliard korun), o úvěru pro Thomas Cook GmbH však vláda zatím nerozhodla.

Zadlužená britská společnost Thomas Cook, která patří k největším cestovním kancelářím na světě, začátkem týdne vyhlásila bankrot a vstoupila do likvidace. Firma si nedokázala zajistit dodatečné peníze, které požadovaly věřitelské banky, a britská vláda finanční pomoc poskytnout odmítla.

Thomas Cook
Společnost byla založena v roce 1841, a patří tak mezi nejstarší cestovní kanceláře na světě, podle některých zdrojů je dokonce nejstarší. Ve světě zaměstnává asi 22 tisíc lidí, z toho přibližně 9000 v Británii.

Přečtěte si rozhovor: Budeme muset zdražit mapy, říká šéf KČT Chvátal

Čtěte také:

130 let po červené. Českem vás provede nejlepší značení na světě

Chcete si odpočinout od lidí? Zkuste tento hotel v Grónsku. Je nejodlehlejší na světě

Čeští turisté se přestávají bát. Ve velkém se vracejí do Turecka, Egypta a Tuniska

BRAND24

Turisté, z Prahy ven, velí ministerstvo

Všichni proti Praze: regiony chtějí metropoli sebrat turisty

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).