Menu Zavřít

Ekonomickou situaci v Česku kladně hodnotí 44 procent lidí

1. 3. 2018
Autor: Profimedia.cz

Hodnocení ekonomické situace v Česku z pohledu občanů se proti konci loňského roku nezměnilo. V lednu ji kladně vnímalo 44 procent lidí, což je o procentní bod méně než v prosinci. Naopak o bod na 15 procent přibylo lidí, kteří na ni mají negativní názor. Dvě pětiny Čechů si nadále myslí, že ekonomická situace není ani dobrá, ani špatná.

Stejná zůstala i očekávání občanů ohledně ekonomického vývoje. Podle zhruba čtvrtiny se ekonomická situace v letošním roce zlepší, 16 procent lidí je v tomto ohledu pesimisty a polovina dotázaných očekává setrvalý stav. Vyplynulo to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

CVVM rovněž zjišťovalo, jak lidé hodnotí životní úroveň své domácnosti, a ani v tomto případě se lednové výsledky neliší od prosincových. Více než polovina dotázaných označila svou životní úroveň za dobrou, 13 procent ji považuje za špatnou a 33 procent uvedlo, že není ani dobrá, ani špatná.

 Hodnocení současné ekonomické situace

„Hodnocení životní úrovně v posledním období lze vnímat již jako zřetelně stabilizované a momentálně nevykazující žádný trend ke změně,“ uvedli autoři průzkumu, který uskutečnili v druhé polovině ledna mezi tisícovkou obyvatel Česka starších 15 let.

BRAND24

Čtěte dále:

Kde je ten národní kapitál?

Českým národním zájmem je nestát jenom u montážního pásu

Rok varu. Ekonomika se loni dostala na vrchol hospodářského cyklu

 Nakrmená kasa. Ještě není jasné, s jakým saldem skončí letošní hospodaření státního rozpočtu, je však zcela zřejmé, že to bude velmi dobré.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).