Menu Zavřít

České zverimexy míří do Moskvy. Síť Plaček Pet Products zahájila expanzi

24. 4. 2018
Autor: Archiv

Česká skupina Plaček Pet Products, která provozuje například značky Super Zoo v Česku a na Slovensku, Dino Zoo v Lotyšsku a Kakadu v Polsku, se chystá dobýt ruský maloobchodní trh. Minulý týden tam otevřela svůj první obchod v obchodním centru Kapitolij Leningradskij na ploše 1450 čtverečních metrů.

Zakladatel a majitel sítě zverimexů Dušan Plaček na otevírání osobně dohlížel. „Pan Plaček je v Moskvě, kde se chystá na otevření obchodu. Je to pro nás velká událost a momentálně přípravám věnuje veškerý čas,“ odpověděla stručně jeho asistentka Adéla Kratochvílová na dotazy týdeníku Euro.

Skupina Plaček už v Rusku působila jako velkoobchod, nyní chce chovatelské potřeby a krmivo pro domácí zvířata v Rusku i sama prodávat. „Jsme rádi, že jsme mohli otevřít velký projekt skupiny Plaček, přestože na ruském trhu je poměrně omezené množství kvalitních prodejních ploch,“ komentovala to zástupkyně moskevského správce nemovitostí CBRE Olga Korolevskaja. Dohromady už má Plaček 210 obchodů v pěti zemích. Naposledy otevíral obchod s potřebami pro chovatele v lotyšské Rize, ke kterému připojil i veterinární stanici, salon péče o psy a akvárium.

Plaček Group patří mezi klíčové hráče na trhu s chovatelskými potřebami ve střední Evropě, kde zaměstnává více než 1100 lidí a dosahuje tržeb okolo 2,5 miliardy korun.

Přečtěte si také:

CONTENT24

Podnikání bez hranic. Růžička chce vyvíjet nové potraviny

Češi učí moldavské biosedláky. První sklizeň dorazí letos


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).