Menu Zavřít

CEFC stahuje žádost o zvýšení podílu v J&T. Firma má nového akcionáře

19. 3. 2018
Autor: Euro

Skupina CEFC s ohledem na změnu v akcionářské struktuře stahuje žádost o navýšení svého podílu ve skupině J&T Finance Group, kterou podala k České národní bance. Společnost bude se svými partnery jednat o dalším pokračování tohoto projektu v nové situaci vstupu minoritního akcionáře do CEFC Europe. CEFC vlastní v J&T FG deset procent, chtěla podíl navýšit na 50 procent.

„Rozvoj CEFC Europe v Česku bude pokračovat,“ uvedla dále firma. Do CEFC Europe vstupuje podle mluvčího Pavla Bednáře další akcionář, jeho podíl a název ale nezveřejnil. Web Týden.cz dnes napsal, že téměř poloviční podíl v ní získá čínským státem vlastněná společnost CITIC Group.

„Mateřská CEFC China i nadále považuje projekty v České republice za jednu ze svých priorit a přikládá jim velkou důležitost. Vedení CEFC China jednoznačně potvrdilo garanci splacení půjčky u J&T Group, a to nejdéle v řádném termínu ke dni splatnosti,“ dodal Bednář.

CEFC si před časem vybrala Česko jako sídlo svých evropských aktivit, v Česku zároveň koupila podíly v několika firmách. CEFC Group (Europe) Company k 1. březnu posílila kapitál o 13,5 miliardy korun na 14,65 miliardy korun.

CEFC v České republice
V Česku CEFC Group (Europe) Company koupila podíly například v aeroliniích Travel Service, cestovní agentuře Invia.cz, kapitálově vstoupila do J&T Finance Group, ovládá Pivovary Lobkowicz Group, strojírenský a metalurgický podnik Žďas Žďár nad Sázavou, je majoritním vlastníkem fotbalové Slávie i stadionu v Edenu. CEFC Europe spravuje nyní v Česku aktiva přes 1,5 miliardy eur.

Panda go home. Česko už se slibovaných 95 miliard nedočká

 Vítání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze

CONTENT24

Dále čtěte:

Čínská státní Huarong Asset koupila třetinový podíl v divizi CEFC

Komentář: Špatné dny pro poradce, jihoafrické farmáře a Putinovy sliby

Všichni Zemanovi sponzoři: stopy vedou ke Chrenkovi i k Romanu Janouškovi

Všemocný Si a jeho říše. Ze síly čínského vůdce těží i Tvrdík

Další akvizice CEFC. Od Penty koupila budovu u Florentina za 650 milionů

Komentář: Velký přítel (některých) Čechů

Velké čínské oči aneb Stručná historie slavného čínského investování v Čechách

 Kurz přežití. Od vyšetřovaného Jie Ťien-minga se opatrně distancoval už i Jaroslav Tvrdík, ačkoliv oba spolu nadále sedí v představenstvu CEFC Group (Europe) Company


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).