Menu Zavřít

Proč se vyplatí investovat do drahých kovů?

1. 10. 2019
Autor: PNM International

V dnešní době existuje celá řada investičních příležitostí, a to i pro lidi, kteří nejsou nějak zkušenými investory. K nejbezpečnějším patří investice do zlata a stříbra ve formě cihliček a mincí.

U investičního zlata a stříbra se nemusíte bát, že přijdete o peníze

Najde se hned několik důvodů, proč byste o takovéto investici měli vážně uvažovat. V době, kdy máte možnost spořit nějaké peníze, není dobré je nechat jen tak ležet ladem v bance, případně dokonce doma „pod polštářem“, protože pak vlivem inflace a dalších ekonomických jevů mohou postupem času ztrácet na své reálné hodnotě.

V případě, že si zakoupíte investiční zlato a stříbro, se nemusíte o svoji investici prakticky vůbec obávat. Tyto komodity jsou totiž z hlediska hodnoty velmi stabilní. Nečekejte, že nějak výrazně zbohatnete, co ovšem není při větší investici vyloučené, neboť cena zlata i stříbra spíše lehce roste. Hlavním argumentem, proč si pořídit investiční stříbro a zlato, je právě uchování hodnoty vložených peněz. Kromě toho navíc pořízení zlatých mincí nepodléhá DPH.

Zlato a stříbro je cenné po celém světě

Skvělou věcí je fakt, že investiční zlaté cihly a mince, případně jejich stříbrné alternativy, lze snadno a bez potíží přepravovat a měnit za peníze prakticky kdekoliv na světě. Přitom za ně dostanete vždy přibližně stejnou sumu, stačí si zvolit vhodnou společnost, u níž je směníte.

BRAND24

Prodejce drahých kovů v ČR

V tuzemsku se prodejem zlatých a stříbrných slitků a mincí zabývá společnost AuPortal. Nyní nabízí exkluzivní stříbrné mince Schillings Elephant, které jsou vydávané v rámci 15. výročí vzniku této série. Jde o limitovanou edici, která se prodává pouze v množství stovek kusů pro celý svět. Tato jedinečná mince Africký Slon Somálsko je součástí edice Africká divočina. Je na ní vyobrazený slon africký a na druhé straně pak symbol Somálské republiky.

AuPortal má však v sortimentu zboží daleko více investičního zlata a stříbra, a to už od malých hodnot, takže si je mohou pořídit i ti z vás, kteří nemají naspořenou nějak zvlášť velkou sumu peněz. Zlaté a stříbrné mince a slitky mohou posloužit i jako hodnotný a originální dárek pro vaše blízké a přátele.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).