Menu Zavřít

Dauhá, Krakov, Si-an…z Prahy se bude létat do 112 destinací

23. 10. 2017
Autor: Profimedia.cz

Od neděle bude mít Letiště Praha podle nového zimního letového řádu pravidelné spojení do 112 míst, což je o osm více než ve stejném období loňského roku. Mezi 11 novými zimními destinacemi jsou čínský Si-an, katarské Dauhá nebo Krakov.

Z Letiště Václava Havla Praha se bude podle zimního letového řádu létat do 41 zemí. Linky pro cestující bude provozovat 56 leteckých společností, celkem bude z Prahy létat 61 aerolinek. „V následujících měsících nabídneme nejen spojení do 11 nových destinací, ale v porovnání s předchozí zimou přivítáme pět nových dopravců v osobní přepravě,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Zemí s největším počtem míst s pravidelným spojením z Prahy bude Velká Británie, 15 nabízených destinací je tři více než v loňské zimě. Následuje Rusko s deseti destinacemi a Španělsko, Itálie a Francie s devíti místy. Nově se na seznamu zemí objeví Island s linkou do Keflavíku a Gruzie s Tbilisi.


Draze a pomalu. Rychlodráha na ruzyňské letiště vyjde na 31 miliard

 Hlavní nádraží (ilustrační fotografie)


Nejvíce letů za den bude v zimě směřovat do Londýna, bude jich až 13. Mezi další vytížené destinace bude patřit Moskva s až devíti lety denně, následovaná Paříží, Amsterdamem a Frankfurtem s až sedmi spojeními za den.
Poprvé budou lety z Prahy směřovat na všechna mezinárodní londýnská letiště. „Stane se tak díky nově otevřené lince na letiště Londýn/City obsluhované šestkrát týdně společností BA Cityflyer, dceřinou firmou British Airways,“ podotkla mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková.

BRAND24

Nové bude také spojení na další londýnské letiště Southend, společnost Flybe ho zavedla letos v květnu. Spojení s Velkou Británií posílí i irský Ryanair, který bude nabízet lety do Liverpoolu. „Mimo to zahájí irský nízkonákladový dopravce osm nových linek z Prahy, a to včetně nové destinace Krakov,“ uvedla mluvčí. Mezi dálkovými linkami se v zimě poprvé objeví čínský Si-an známý díky terakotové armádě. Pokračovat bude spojení do katarského Dauhá, zavedené v létě, které nabízí přestupy na další linky do Asie a Austrálie.

V zimní nabídce pravidelných letů přibudou dál ruský Kaliningrad, dánský Aarhus či izraelský Ejlat. Charterové lety pro dovolenkáře budou směřovat i do exotičtějších destinací, jako jsou Keňa, Kapverdské ostrovy, Omán, Dominikánská republika, Kuba nebo Vietnam. Zimní letový řád bude platit do 24. března.

Dále čtěte:

Praha chce pořídit na ruzyňskou linku „maxibusy“. Jezdit by mohly už na podzim

Pražské Zásady územního rozvoje pod palbou. Odpůrci se snaží vymazat z map stavby za miliardy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).