Menu Zavřít

České dráhy rozšíří prodej jízdenek Pražské integrované dopravy

15. 3. 2018
Autor: Miroslav Chaloupka, MF

České dráhy od 1. dubna rozšíří možnost nákupu jízdenek Pražské integrované dopravy na svých pokladnách. Jízdenky budou v prodeji na všech osobních pokladnách ČD na území PID a budou platit ve vlacích, autobusech a dopravních prostředcích MHD. ČD rovněž posílí některé regionální spoje ve Středočeském kraji.

Dosud bylo možné koupit jízdenku, která platila na celém území PID, na 28 stanicích, kde ČD službu testovala. Po rozšíření se budou jízdenky PID prodávat na všech 93 stanicích ČD na území PID. Platnost jízdenek si cestující zvolí při nákupu. Jízdenka s nejkratší dobou platnosti za 18 Kč bude platit 30 minut, nejdelší v ceně 4500 korun bude platit 90 dnů.

PID zahrnuje metro, tramvaje, železnici, městské a příměstské autobusy, lanovou dráhu na Petřín, několik přívozů a síť záchytných parkovišť. Zasahuje na území Prahy a okresů Středočeského kraje Praha-východ, Praha-západ, Mělník, Beroun, Příbram, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Benešov, Mladá Boleslav a Nymburk.

ČD dále uvedly, že od 24. března posílí odpolední a večerní spoje regionálních vlaků na hlavních tratích Středočeského kraje. Na vybraných nejvytíženějších linkách budou odjezdové intervaly zkráceny z 60 minut na polovinu. Přibudou také nové linky z Prahy do Mělníka a Mladé Boleslavi.

BRAND24

ČD pro nadcházející letní sezonu plánují nasazení turistických vlaků. Od 24. března začnou pravidelně o víkendech a svátcích jezdit výletní vlaky z Prahy do Českého ráje a do Brd. Kromě toho ČD nasadí výletní vlaky a autobusy na další turisticky zajímavá místa v celém kraji. Na podzim pak ČD odstartuje oslavy 100. výročí vzniku Československa, při kterých budou například pořádat jízdy s tzv. Prezidentským vlakem a další akce.

Čtěte také:

Uber ustupuje. V Praze zavádí předem stanovené ceny ještě před objednáním

Andrej Budovatel


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).