Menu Zavřít

Superjachty aneb Tři důvody proč konečně zbohatnout

19. 1. 2018
Autor: palmerjohnson.com

Symboly luxusu a blahobytu se mění v čase a liší se i v různých zemích. Ještě nedávno se u nás považovalo za symbol bohatství takzvané podnikatelské baroko či třeba žralok v akváriu. Naopak v Monaku každý správný miliardář ví, co znamená luxus: vlastní jachta. Podívejte se na tři osobité lodě pro tři různé „typy“ boháčů.

Každý z nás má jinou osobnost, stejně tak jachty jsou každá jiná. Výrobci nabízejí možnost přizpůsobit loď vlastníkovi přímo na míru, jednotlivé typy se liší i způsobem využití. Chcete pořádat divoké párty na třech palubách, nebo je vám bližší klidnější, až rodinná atmosféra? Není problém.

První jachta pochází z dílny prestižního výrobce Sinot. Loď s Názvem Nature a 120 metry délky ve svém designu kombinuje poklid a soulad s přírodou. Zároveň ale nabízí dostatečné místo pro uspořádání bujarého večírku. Na lodi se nachází bazén, spa i vnitřní zahrada. Podívejte se na tři paluby plné luxusu.

Sinot Nature

SportYacht 210 z dílny Palmer Johnson nabízí o něco komornější design. S délkou přes 64 metrů skýtá pohodlí pro 12 hostů. Loď představuje elegantní kombinaci luxusu a stylu. Jachta s hliníkovým trupem je schopná plout rychlostí až 28 uzlů. Nabídková cena je 48 milionů eur (zhruba 1,2 miliardy korun).

PJ SportYacht 210:

Také pod poslední návrh je podepsán Palmer Johnson, tentokrát ale výrobce spojil síly s automobilkou Bugatti a vznikl vskutku stylový kousek. „Malá“ jachta s nezaměnitelným designem inspirovaným vozem Bugatti Chiron. S délkou 20 metrů a trupem z uhlíkových vláken dosáhne rychlosti 44 uzlů. Vířivka na palubě asi příliš nepřekvapí, plně funkční ohniště už ano. Cíl designérů byl jasný, vytvořit loď, u které bude na první pohled jasné co je zač – pravověrné Bugatti. Cena nebyla oficiálně oznámena, nicméně web theVerge.com píše o sumě čtyř milionů dolarů (zhruba 83 milionů korun).

Bugatti Niniette 66:

BRAND24

Přečtěte si také:

Nejdražší apartmány světa

Ráj na zemi v kilometrovém bazénu. Největší bazén světa v Chile už ale není největší

Tady Silvestra nejspíš neoslavíte. Luxus na sněhu vyjde na miliony

Futuristická knihovna připomínající lidské oko pojme přes milion knih

Návrat Microsoftu k přírodě. Kanceláře v korunách stromů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).