Menu Zavřít

Tady všude je Babišovo

20. 12. 2017
Autor: Redakce

Náš úplně čerstvý premiér maká jak o život a hodlá omakat zřejmě i školskou tématiku.

Při instalaci ministra školství se Andrej Babiš opřel do soukromých a církevních škol. Pozastavil se nad tím, že stát platí nestátním školským zařízením šest a půl miliardy ročně a přitom nikde ve světě se na soukromé školství nepřispívá. Školští experti ho sice vyvedli z omylu a doložili, že prakticky všechny země OECD soukromým školám přispívají, ale přiznejme si, že o to tu s vysokou pravděpodobností nešlo.

Nakonec se Babiš přiznal, že se ve školství nevyzná. Zato se velmi dobře vyzná ve vyřizování si účtů. Dvě úspěšné a mimořádně kvalitní střední školy, které to úrovní svých absolventů nandávají až na drobné výjimky všem státním gymplům zhruba deset nula, vlastní Petr Kellner a Martin Roman. Dva lidé, které náš premiér opravdu, ale opravdu nemá rád.


Čtěte také:

Exšéf ČEZ Martin Roman rozjíždí nový startupový byznys

Čekání na Gatese. Tuzemští miliardáři se učí filantropii


A navíc tak trochu paranoicky podezírá chvíli jednoho a chvíli druhého z toho, že stojí za slavným twitterovým účtem Julius Šuman, který zatápěl našemu miliardářskému politikovi před volbami a jehož tvůrce není ani se svou privátní tajnou službou schopen odhalit.

Každopádně se zdá, že chce dát najevo, kdo je teď tady mezi Aší a Lanžhotem pánem. To je totiž důležitější než vzdělávání talentovaných dětí a nějaká budoucnost této země. I to, že díky soukromým školám stát ve skutečnosti šetří, protože platba na žáka a studenta ve státní škole je téměř dvojnásobná než na žáka ve škole soukromé.

EBF24

A že s vykolíkováním parcely, kde „je Babišovo“, to myslí vážně, dokumentuje i skutečnost, že poslanci ANO již zablokovali minulou vládou dohodnuté navýšení plateb soukromým a církevním vzdělávacím institucím z titulu navyšování platů učitelů.

Přečtěte si další komentáře autora:

Andrej z pavlače

Prožráno

Vláda odborníků

Vyřízeno k dennímu pořádku

O církvi a větším klacku

Jaké ohrožení demokracie?

Vymalováno

Prasečárna v prasečáku


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).