Menu Zavřít

Nestačí vám plat? Deset tipů, jak si přivydělat

3. 12. 2018
Autor: Profimedia.cz

Nestačí vám primární příjem a potřebovali byste si přivydělat? Nemusíte si nutně shánět druhé zaměstnání. Existuje hodně možností, jak si relativně snadno vydělat extra peníze navíc.

Přečtěte si některé tipy ze seznamu, který sestavil web LoveMoney.

• 1. Používejte cashback kartu

Cashback karta vám technicky nevydělá peníze navíc, pomáhá vám je ale ušetřit. Používání cashback kreditní karty vám u některých prodejců zajistí vrácení pár procent utracené sumy zpět na váš účet.

• 2. Účastněte se průzkumů

Některé stránky nabízejí uživatelům peníze za to, že se zúčastní průzkumů. Například web Populus Live nabízí jednu libru za každých pět minut, které strávíte vyplňováním dotazníků. Mezi podobné stránky patří například YouGov či Crowdology.

• 3. Prodejte své fotografie

Pokud máte nadání pro fotografování, můžete zkusit prodat své obrázky specializovaným webům, jako jsou Shutterstock či Alamy. Shutterstock podle vlastního vyjádření už přispěvatelům vyplatil přes 350 milionů dolarů.

• 4. Pronajměte své parkovací místo

Pokud máte před svým domem parkovací místo, ale nepoužíváte auto, můžete jej zkusit pronajmout. Jestliže bydlíte nedaleko nádraží, sportovního stadionu či nějaké turistické atrakce, mohl by o něj být docela velký zájem.

• 5. Pronajměte pokoj

Bydlíte v bytě či domě, ve kterém nějakou místnost nevyužíváte? Uvažujte o tom, že byste ji pronajali. Při současné bytové situaci o ni může být zájem na krátkodobé i dlouhodobé pronájmy.


Neplaťte kartou, jezděte hromadnou dopravou. Jak se dá ještě ušetřit?

 České koruny - ilustrační foto


• 6. Prodejte svůj starý mobil

Při koupi nového mobilního telefonu ten starý možná zastrčíte do šuplíku a postupem času na něj zapomenete. Lepší je jej hned prodat. I kdybyste za něj měli dostat jen zlomek ceny, kterou jste kdysi zaplatili, vyplatí se to.

• 7. Vyhledávejte

Vyhledávání patří mezi nejčastější činnosti uživatelů na internetu. Specializovaná stránka Qmee vám za to nabízí malý poplatek. Například na Googlu zadáte jako obvykle vyhledávaný tvar a vedle normálních výsledků se objeví i odkaz od Qmee. Kliknutím na něj získáte menší sumu.

• 8. Hrajte počítačové hry

Ne, nemusíte se stát profesionálem, který trénuje přes deset hodin denně. Stačí si založit vlastní kanál, například na streamovací službě Twitch, a pak už jen „maličkost“: najít si stálé publikum.

• 9. Staňte se YouTuberem

Podobně jako u streamování počítačových her jste odkázáni na své publikum. Chce to „jen“ dobrý nápad a zaujmout diváky originalitou. V tomto oboru je ovšem docela velká konkurence.

• 10. Založte si cestovatelský blog

Je vaším koníčkem cestování? O své zážitky se můžete podělit například na IQPlanner nebo jiných specializovaných webech. Popíšete průběh cesty, přidáte pár fotografií a rad a dostanete zaplaceno. Čím víc píšete, tím větší budou vaše odměny.

EBF24

Dále čtěte:

Finanční nevěra. Jak odhalit, že má váš partner tajný účet?

Kupujte použité věci, nafoukněte pneumatiky. Další rady, jak ušetřit tisíce

Zisky investujte, nezadlužujte se. Warren Buffett radí, jak zbohatnout

15 důvodů, proč ještě nejste bohatí. A nejspíš ani nebudete

Chcete ušetřit? Tyhle věci si nikdy nekupujte nové

Dům plný nepotřebných věcí: 10 tipů, jak přestat nakupovat zbytečnosti

Jak se zbavit špatných finančních návyků? Přechytračte vlastní mozek

Hořet ano, vyhořet ne. Jak se bránit stresu

Finanční chyby, které dělají i experti. Vyhněte se jim

 Finanční chyby, které dělají i experti., ilustrační foto

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).