Menu Zavřít

Finanční nevěra. Jak odhalit, že má váš partner tajný účet?

23. 8. 2018
Autor: Profimedia.cz

Tajná milenka či milenec nejsou jediným způsobem, jak vás může váš partner podvádět. Existuje i „finanční nevěra“, která spočívá například v tom, že má váš protějšek založený tajný účet na výdaje, které chce skrýt. Jak takové chování odhalit?

Podle průzkumu specializovaného webu CreditCards.com, kterého se účastnilo přes 1300 respondentů z USA, považuje 31 procent z nich tajný účet za horší než nevěru. Z výsledků ankety vyplývá, že až 15 milionů Američanů má v současnosti bankovní účet skrytý před životním partnerem.

Experti varují, že odhalení takové praktiky může v očích partnera představovat stejné narušení důvěry jako provalené cizoložství. „Nevíte, za co váš partner utrácí - dává peníze do nějaké jiné osoby? Nebo za něco, co ho těší víc než vy?“ popisuje možné myšlenkové pochody lidí v nejistotě Sonya Britt-Lutterová, profesorka osobního finančního plánování z Kansas State University.

Jak odhalit, že před vámi partner skrývá finance a za co utrácí? 6 věcí, které to mohou naznačovat, podle webu MarketWatch:

1. Hovor o financích stáčí jinam

Váš partner si koupil drahou elektroniku nebo někomu pořídil drahý dárek k narozeninám. Když se jej na to zeptáte, odbyde vás nebo odpoví jen stroze, případně se snaží úplně změnit téma hovoru. Snaží se tím vyhnout konfliktu.

2. Neklid a podráždění

Při hovoru o penězích často napoví vnější projevy stejně jako obsah sdělení. Pokud je váš partner viditelně ve stresu, napjatý a reaguje podrážděně, je čas zpozornět.

3. Výhradně spravuje vaše společné finance

Váš partner drží kasu domácnosti a nechce, abyste se jakkoliv podíleli. Když chce mít kompletní kontrolu nad výdaji, měli byste zapátrat po důvodech.


Neplaťte kartou, jezděte hromadnou dopravou. Jak se dá ještě ušetřit?

 České koruny - ilustrační foto


4. Nemáte nastavený rozpočet

Finanční nevěra není vždycky úmyslná. Když nemáte pevně nastavené, kolik utratíte, může to vašeho partnera svádět k rozhazování.

5. Zvyšující se počet výběrů z bankomatů

K finanční nevěře není potřeba ani tajný účet. Stačí nenápadně vybírat společný účet po malých částkách. Tísícovka sem, tisícovka tam… Z výpisu z účtu není možné zjistit, na co váš partner vybrané peníze použil.

6. Reklamní nabídky z jiných bank

CONTENT24

Když si někdo založí tajný účet, většinou to je spojené s následujícím nárůstem nabídky dalších služeb. Pokud se vám hromadí nabídky od jedné konkrétní banky, zřejmě to není náhoda.

Dále čtěte:

Kupujte použité věci, nafoukněte pneumatiky. Další rady, jak ušetřit tisíce

Zisky investujte, nezadlužujte se. Warren Buffett radí, jak zbohatnout

15 důvodů, proč ještě nejste bohatí. A nejspíš ani nebudete

Chcete ušetřit? Tyhle věci si nikdy nekupujte nové

Dům plný nepotřebných věcí: 10 tipů, jak přestat nakupovat zbytečnosti


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).