Menu Zavřít

Ryanair slíbil pilotům výrazné zlepšení platů. Budou prý vyšší než u konkurence

6. 10. 2017
Autor: čtk

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair nabídla pilotům výrazné zlepšení platů a podmínek, aby si je udržela. V posledních týdnech musel Ryanair, který je podle počtu cestujících největší leteckou společností v Evropě, kvůli nedostatku pilotů zrušit tisíce letů.

Ve třístránkovém dopise zaslaném pilotům, o kterém informují Reuters a BBC, šéf Ryanairu Michael O'Leary slíbil, že Ryanair překoná svojí nabídkou platů a jistotou pracovních míst konkurenční aerolinky Jet2 a Norwegian Air Shuttle, které rovněž létají letouny Boeing 737. Slíbil také v příštích 12 měsících zlepšit rozpisy služeb, smlouvy a kariérní postup.

O'Leary zopakoval slib, že ve čtyřech hlavních základnách aerolinek se zvýší pilotům platy o pět tisíc až 10 tisíc eur (zhruba 130 tisíc až 260 tisíc korun) ročně. V dalších základnách bude s piloty o růstu jednat. Piloti také dostanou bonus za loajalitu v rozmezí šest tisíc až 12 tisíc eur.


Travel Service koupí podíly státu a Korean Air a ovládne ČSA. Čtěte více

 Ilustrační foto


Podle pilotních svazů z Ryanairu v posledních měsících odešlo velké množství pilotů, protože u konkurenčních aerolinek získali lepší platy i pracovní podmínky. Ryanair však minulý týden uvedl, že zprávy nejsou pravdivé. V letošním roce opustilo firmu méně než 260 z 4200 pilotů a firma najímá další, chce přijmout až 650 pilotů.

BRAND24

Nová nabídka Ryanairu je v souladu s požadavky zveřejněnými minulý měsíc v dopise pilotů z řady základen Ryanairu. Ryanair neuznává odbory, piloti se však v posledních měsících zorganizovali za pomoci sociálních sítí. Ryanair má celkem 86 základen.

Přečtěte si také:

Akcie Ryanair padají kvůli rušení letů. Firma se připravuje na žádosti o kompenzace

Aerolinky Air Berlin zrušily více než 60 letů. „Onemocněli“ jim piloti

„Banánová republika Německo“. Ryanairu vadí protekce Lufthansy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).