Menu Zavřít

Ředitelkou CzechInvestu bude Jirotková. V agentuře dosud vedla interní projekty

22. 3. 2018
Autor: Profimedia.cz

Novou ředitelkou státní agentury CzechInvest se k pondělí 26. března stane Silvana Jirotková. Ta v agentuře působí jako ředitelka interních projektů. Oznámilo to ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Ministr průmyslu a obchodu v demisi Tomáš Hüner (za ANO) ve čtvrtek podepsal její jmenovací dekret.

„Po dlouhé době má CzechInvest šéfku, která vzešla z otevřeného výběrového řízení. Teď mě musí přesvědčit o své vizi v praxi. Čeká ji kus práce. CzechInvest se musí radikálně změnit a zefektivnit svou činnost,“ uvedl ministr.

Do druhého kola výběrového řízení postoupili čtyři uchazeči. Celkem se přihlásilo 23 lidí. V komisi, která novou šéfku vybrala zasedli odborníci nejen z MPO, ale také experti z ministerstva pro místní rozvoj, ministerstva zahraničních věcí, ministerstva vnitra, ministerstva financí, Hospodářské komory, Svazu průmyslu a dopravy a Asociace malých a středních podniků.

„Zahraniční investice stále potřebujeme, ale jiné než v minulosti. Ty nově musí mít vysokou přidanou hodnotu, přinášet inovace a posilovat spolupráci firem a univerzit,“ uvedl na twitteru ke jmenování Jirotkové viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar.

BRAND24

Hüner v lednu odvolal z funkce generálního ředitele CzechInvestu Karla Kučeru. Podle něj svými rozhodnutími destabilizoval chod agentury. Vedením pověřil ředitele Divize vnitřních služeb CzechInvestu Jana Urbana. Ministr nebyl spokojen s tím, že Kučera odvolal ředitele divize malých a středních podniků a regionů Vojtěcha Rajtra, který v agentuře pracoval 12 let. Za Rajtra se postavili i zaměstnanci agentury.

CzechInvest
CzechInvest je vládní agenturou pro podporu podnikání a investic, která má na starosti lákání zahraničních investorů do Česka i pomoc menším českým firmám při hledání partnerů v cizině. Je podřízen ministerstvu průmyslu a obchodu. Agentura vznikla v listopadu 1992. Centrálu má v Praze a zastoupení ve 13 krajích.

Dále čtěte:

Babiš oprašuje pět let starý plán. Agentury CzechTrade a CzechInvest by se měly sloučit, míní

Cesta z Čech na konec světa. CzechTrade se zaměří na firmy s příběhem


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).