Menu Zavřít

Microsoft zvýšil zisk na 145 miliard. Pomohl zájem o cloud

27. 10. 2017
Autor: čtk/AP

Americké softwarové společnosti Microsoft vzrostl v prvním fiskálním čtvrtletí čistý zisk o 16 procent na 6,58 miliardy USD (144,9 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání analytiků díky poptávce po službě cloud a stabilizaci poptávky po softwaru pro osobní počítače.

Příjmy se za tři měsíce do konce září zvýšily o 12 procent na 24,54 miliardy dolarů. Uvedla to společnost v dnešním prohlášení.

Microsoft se soustřeďuje na rychle rostoucí cloudové služby. Ty pomáhají kompenzovat slábnoucí poptávku po osobních počítačích, která má negativní dopad na software Windows. Cloudová divize se v poslední době stala hlavním pohonem růstu firmy a příjmy divize stouply o téměř 14 procent na 6,92 miliardy dolarů.

BRAND24

Příjmy počítačové divize, která je stále největší divizí Microsoftu, se snížily o 0,2 procenta na 9,38 miliardy dolarů, překonaly však očekávání. Tato divize zahrnuje software Windows, herní konzoli Xbox či osobní počítače Surface. Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows využívá většina osobních počítačů.

Přečtěte si také:

Návrat Microsoftu k přírodě. Kanceláře v korunách stromů

Interbrand: Nejcennější značkou zůstává Apple, následuje Google


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).