Menu Zavřít

Energo-Pro vydalo dluhopisy za 9,4 miliardy. Poslouží k refinancování úvěrů

30. 11. 2017
Autor: Profimedia.cz

Energetická skupina Energo-Pro se sídlem v Praze dnes v Londýně umístila emisi dluhopisů v hodnotě 370 milionů eur (zhruba 9,4 miliardy korun). Výnos z emise použije mimo jiné k refinancování stávajících úvěrů.

„Šlo o první emisi na mezinárodních kapitálových trzích a velmi příjemně nás překvapil obrovský zájem více než 80 zahraničních investorů,“ uvedla mluvčí skupiny Hana Hikelová. „Jde o výraz důvěry v naši strategii a potvrzení naší pozice silného hráče v oblasti energetiky,“ dodala.

Obrovský zájem o dluhopisy podle firmy potvrzuje skutečnost, že závazné objednávky investorů přesahovaly částku 800 milionů eur. Dluhopisy s pevným výnosem čtyři procenta ročně jsou splatné koncem roku 2022.


Miliardář Tesař rozmnožil majetek. Energo-Pro vydělala přes 1,3 miliardy

 V Česku Energo-Pro postavila elektrárnu v Litoměřicích


Skupina Energo-Pro provozuje vodní elektrárny ve střední a východní Evropě, v oblasti Černého moře a Kavkazu. Jako původně česká firma postupně expandovala do Bulharska, Gruzie a Turecka. Společnost se zabývá také distribucí a prodejem elektřiny, účastní se rovněž mezinárodního obchodu s elektřinou.

Součástí skupiny jsou slovinský výrobce vodních turbín Litostroj Power a česká společnost ČKD Blansko Engineering, která se zabývá výzkumem a konstrukční a projekční činností.

CONTENT24

Z energetiky čtěte také:

Domácnosti si připlatí za elektřinu. ERÚ zvedl cenu o 2,5 procenta

Domy na baterky. Češi si oblíbili řešení solárních panelů a úložišť

Soumrak řepky: EU chce skončit s biopalivy, Češi jsou proti

 Ilustrační foto, řepka olejná


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).