Menu Zavřít

Další minipivovar v Ostravě. Žíznivý dromedár otevře na podzim

23. 8. 2018
Autor: CC0 via Pixabay

Nový podnik bude vařit hlavně spodně kvašená piva, technologii získal od krnovské Nachmelené Opice.

Za značkou Žíznivý dromedár stojí Zbyněk Závodník a Jiří Hrubý. I když Závodník o vlastní výrobně uvažuje už od roku 2012, naplno se do věci pustil před osmi měsíci, kdy se spojil s Hrubým. Pak našli prostory, vyřešili financování a založili společnost s ručením omezeným.

„Stěžejním programem Žíznivého dromedára budou piva českého typu doplněné o svrchňáky jako ale (ejl), IPA, APA, pšenice či Stout, popřípadě spodně kvašené speciály,“ popisuje Zbyněk Závodník. Pivovar by se měl rozjet letos v říjnu či listopadu.

Fungovat bude na ostravském sídlišti Hrabůvka v ulici Alberta Kučery. Závodník s Hrubým využijí existující jednopodlažní budovu, kde dřív fungoval sportovní bar. Součástí pivovaru bude hned od startu i vlastní výčep, majitelé navíc chtějí svá piva zavážet i do jiných restaurací.

BRAND24

Sládka zatím Žíznivý dromedár nehledá, Závodník s Hrubým chtějí vařit sami. „Oba máme kurz pivovarnictví a sladovnictví,“ doplňuje Závodník s tím, že si doma dřív vařil pivo z koncentrátů i ze surovin. Technologii odkoupili od krnovského minipivovaru Nachmelená Opice, kde se před nedávnem navyšovala kapacita, a původní varna tak musela pryč.

Pokud Závodníka s Hrubým nepředběhne někdo jiný, jejich Žíznivý dromedár bude už desátým pivovarem v Ostravě. Celkově jich nyní v Česku podle webu Pivnici.cz funguje 450.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).