Menu Zavřít

Apple se pouští do filmů. Do boje s konkurencí vyráží se Spielbergem

11. 10. 2017
Autor: Profimedia.cz

Společnost Apple se v rámci snahy o expanzi do televizního vysílání spojí s režisérem Stevenem Spielbergem. Výrobce iPhonů chce vrátit na obrazovky 30 let starý Spielbergův seriál Neuvěřitelné příběhy. Doufá, že tak získá předplatitele pro svou internetovou filmovou nabídku a postaví se konkurenci digitálních sítí firem Netflix, Amazon, Hulu a HBO.

List The Wall Street Journal informoval, že Apple si zajistil práva na Neuvěřitelné příběhy. Apple však odmítl dohodu komentovat.

Seriál, který vysílala NBC v letech 1985 až 1987, získal pět ocenění Emmy za směs příběhů z oblasti sci-fi a hororu. V hodnocení však seriál nebyl nikdy velkým hitem.

Pro Spielberga dohoda znamená návrat k televizi. Spielberg si dříve, než začal natáčet filmy pro kina, udělal jméno v roce 1971 režií filmu Duel pro ABC. Mezi jeho nejznámější filmové hity patří Čelisti, E.T - Mimozemšťan, Jurský Park, Zachraňte vojína Ryana či filmy s Indiana Jonesem. Za film Schindlerův seznam získal Oskara za nejlepší režii.


Přečtěte si o další spolupráci slavného režiséra:

Spielberg a šéf Alibaby budou společně dělat filmy

 Filmový režisér a producent Steven Spielberg

BRAND24


Apple chce do vlastních programů v příštím roce investovat zhruba jednu miliardu dolarů (21,9 miliardy korun). V současnosti nabízí již dva seriály prostřednictvím své streamovací služby Apple Music, a to Planet of the Apps a Carpool Karaoke, žádný se však nesetkal s výraznějším ohlasem. Do deseti dílů seriálu Neuvěřitelné příběhy chce investovat více než 50 milionů dolarů. Zatím však není známo, kdy se seriál začne vysílat, ani zda Apple hodlá nabídnout seriál prostřednictvím svého obchodu iTunes nebo na jiné platformě.

Čtěte také:

Nový filmový trend. Hollywoodské propadáky zachrání Čína

Největší konkurence Netflixu? Spánek diváků

YouTube rozšiřuje záběr. Spustí vlastní televizní službu

Nejhodnotnější značkou zůstává Apple. Žebříčku vládnou technologické firmy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).