Menu Zavřít

Accolade posiluje u Baltu. Firma do polské expanze investovala již více než šest miliard korun

15. 5. 2018
Autor: Accolade

Česká realitní skupina Accolade, která se zaměřuje na pronájem velkokapacitních prostor pro lehký průmysl, logistiku, či e-commerci, pokračuje v dobývání polského trhu. Firma v polském Štětíně dokončuje první etapu přestavby brownfleldu, který v minulosti fungoval jako kabelovna či válečná továrna na letadla Messerschmitt, na jeden z největších výrobních a logistických parků v Evropě.

V první fázi Accolade připravila pro klienty u Baltu 81 tisíc metrů čtverečních ploch, další prostory mají následovat. „Za posledních šest měsíců jsme v Polsku uzavřeli nájemní smlouvy v šesti různých parcích napříč celou zemí na více než 190 tisíc metrů čtverečních ploch“ řekl týdeníku Euro Milan Kratina, ředitel a spolumajitel firmy Accolade.

Skupina již v Polsku investovala do výstavby průmyslových nemovitostí více než tři miliardy korun, další projekty za tři miliardy jsou nyní ve výstavbě. „Na tyto nemovitosti již máme podepsané budoucí nájemce“ tvrdí Kratina. Mezi největší klienty Accolade v Polsku patří skupina Vive, která v Kielcích připravuje novou halu pro recyklaci textilu, společnost Pilkington vyrábějící tvrzené sklo nebo firma Pierce, která ze Štětína obsluhuje e-shop s motocyklovým vybavením.


Svéráz polské národní statistiky. Čtěte více

Protesty se očekávají v pondělí.


Expanze společnosti do Polska začala před dvěma lety, v současnosti patří mezi tři největší české investory v této zemi.

„Jsme jediný český průmyslový developer, který v Polsku uspěl říká Kratina. V Česku Accolade vlastní mimo jiné logistický park Tchibo v Chebu, továrnu GE Aviation v Letňanech nebo továrnu na roboty Kion ve Stříbře. Firma koupila provozovatele druhého největšího českého letiště Brno Tuřany a připravuje polygon samořiditelných aut v západních Čechách.

Dále čtěte:

Vlakem rovnou do práce. Amazon otevřel v Dobrovízi železniční zastávku

BRAND24

Developer CTP téměř za miliardu rozšiřuje centrum v Bukurešti

Drogerie DM stěhuje distribuci do Česka


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).