Menu Zavřít

Deutsche Bank přestala najímat zaměstnance

13. 10. 2016
Autor: čtk/AP

Finanční ústav Deutsche Bank zastavil přijímání nových zaměstnanců ve všech svých divizích. Je to součást záměru největší německé banky snížit počet pracovních sil v rámci strategického plánu restrukturalizace a úspory nákladů. Agentuře Reuters to dnes oznámil informovaný zdroj.

Generální ředitel Deutsche Bank John Cryan zaslal šéfům všech divizí banky informaci, že s okamžitou platností pozastavuje přijímání nových zaměstnanců. Neuvedl, jak dlouho opatření potrvá, ani kolik se tím ušetří, řekl zdroj.

Cryan má v rámci plánu restrukturalizace, zvaném Strategie 2000, snížit počet zaměstnanců o 9 tisíc . Banka minulý týden uvedla, že se s odbory dohodla na zrušení tisíce pracovních míst v Německu. Už v červnu sjednala s odbory dohodu o zrušení 3000 pozic.

Cryan se snaží oživit hospodaření banky, naráží ale na řadu problémů. Aktuálně největším z nich je krize důvěry v banku po zářijové zprávě, že ministerstvo spravedlnosti USA na bance kvůli kontroverzním operacím na trhu hypotečních cenných papírů v minulém desetiletí požaduje pokutu až 14 miliard dolarů (téměř 340 miliard Kč).

Obě strany teď jednají o konečné částce, která by podle zdrojů mohla být podstatně nižší. Obavy z dopadů vysoké pokuty srážely v posledních týdnech akcie banky na rekordní minima.


O tom, co se v současnosti děje s Deutsche Bank, čtěte více:

7 lidí, kteří rozhodnou o osudu Deutsche Bank

BRAND24

http://www.euro.cz/byznys/akcie-deutsche-jsou-na-novem-minimu-sef-banky-vyzyva-ke-klidu-1307249

WSJ: USA útokem na Deutsche Bank ohrožují evropskou ekonomiku


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).