Menu Zavřít

Nevšední večer v safari. Může se protáhnout i do rána

Autor: Tomáš Novák/Euro

V nejafričtější zoo ve střední Evropě můžete přespat přímo nad výběhem žiraf.

Po tropickém dni všechno ožívá až tak po šesté. Štíhlé impaly spolu s voduškami zvolna přicházejí k jezeru. Než uhasí žízeň, tiše se rozestoupí, aby nechaly projít trojici hrochů, kteří vylézají z vody hledat něco k snědku. Pelikáni si čistí peří, zebry a koňské antilopy sklánějí hlavy k pastvě, žirafy kráčejí ve svém starobylém, důstojném rytmu. Dvojice nosorožců se přetlačuje, ale není to souboj, spíše náznak nějaké jejich sociální hry. Na travnatém svahu se proti zapadajícímu slunci rýsují siluety velkých kudu s jejich spirálovitými rohy. Všechno se tak klidně, pozvolna sune k večeru, dokud pípání ptáčků nepřeruší řev lvů.

Přeneste se do Afriky ve východních Čechách:

Vypadá to jako u napajedla v nějaké rezervaci v jižní nebo východní Africe, ale od okraje Prahy to máte nějakých 90 minut jízdy autem. Podvečerní a večerní privátní prohlídky s osobním průvodcem jsou perlami v nabídce safari ve Dvoře Králové nad Labem, spolehlivě nejafričtější zoo nejen u nás, ale přinejmenším ve střední Evropě.

Hezký zážitek přitom dostanete i za necelé dvě stovky, protože po skončení oficiální otevírací doby vás odsud nikdo nevyhání, ale kdo touží po něčem extra, pak zvolí právě „off-road safari“. Ve srovnání s náklady na výlet do skutečné Afriky je těch osm set korun na osobu asi tolik jako cesta taxíkem na ruzyňské letiště.

Kdo chce ještě víc, sáhne po možnosti přenocování v safari stanech přímo nad výběhem se žirafami, zebrami a pakoni. Fajnšmekři vědí, co je dobré: na celou sezonu je už dávno vyprodáno. Ale to už není program na jeden letní večer.

Dále čtěte:

BRAND24

Pandí diplomacie v praxi: Merkelová a Si otevřeli nový pavilon v berlínské zoo

Magistrát sází trávu i les. Chce být do roku 2020 zelenější


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).