Menu Zavřít

Leo Express cílí na Německo. Chce převzít dopravce Locomore

29. 5. 2017
Autor: Štěpán Bruner

Český dopravce Leo Express má zájem o převzetí berlínské železniční společnosti Locomore, která nedávno skončila v insolvenci. Zájemců o firmu Locomore, jež donedávna provozovala spojení na trase Berlín - Stuttgart, je ale více.

„Odevzdali jsme nabídku. Chceme si ponechat zaměstnance a řadu dodavatelů,“ řekl německému deníku Handelsblatt výkonný ředitel Leo Express Peter Köhler. Český dopravce by podle něj rád zužitkoval svoje dosavadní zkušenosti. Köhler přitom počítá i s obnoveným provozem na trase Berlín - Stuttgart, i když s některými úpravami.

Prozatímní insolvenční správce firmy Locomore Rolf Rattunde německému listu potvrdil, že zájemců o zkrachovalou společnost je už nyní více. Kdy se rozhodne o tom, komu bude Locomore do budoucna patřit, ještě není jasné.


Leo Express myslí i na Polsko a Rakousko. Čtěte více

Vlak Leo Expressu na zkušebním oválu u Velimi


Leo Express je zatím v Německu, jak poznamenává Handelsblatt, prakticky neznámý. Převzetí Locomore by to mohlo změnit.

BRAND24

Leo Express zahájil činnost v roce 2013 jako železniční přepravce. Vedle osobních vlaků provozuje i autobusové linky. Loni svezl svými vlaky a autobusy 1,4 milionu cestujících. Společnost v roce 2016 vykázala ztrátu zhruba 110 milionů korun, meziročně jde o propad o deset milionů korun.

Dále čtěte:

Leo Express dá za čínské soupravy více než půl miliardy

Šéf zlatých vlaků Novotný bude vychovávat startupy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).