Menu Zavřít

Čapí hnízdo si prý odpracoval. Člen ANO žádá pro Babiše státní vyznamenání

22. 8. 2018
Autor: čtk

Člen písecké organizace hnutí ANO Václav Makrlík zaslal prezidentu Miloši Zemanovi návrh, aby při příležitosti 100. výročí vzniku republiky udělil premiérovi Andreji Babišovi státní vyznamenání. Podle Makrlíka si vyznamenání zaslouží za celoživotní boj proti rozkrádání státního majetku a s tím spojené korupci. I kdyby bylo podezření z dotačního podvodu v souvislosti s farmou Čapí hnízdo pravdivé, Babiš by si vyznamenání zasloužil, dodal Marklík.

Babiš podle něj také pomohl vnitrostátní politické stabilizaci českého státu. „Stojím si za všemi argumenty, které jsem uvedl,“ řekl Makrlík, podle kterého premiér dlouhodobě pracuje ve prospěch České republiky. Kritizoval i část veřejnosti, která podle něj pořádá na premiéra hon. Písecká organizace hnutí ANO text zveřejnila na svém webu. Návrh před časem schválila na svém zasedání.

Makrlíkovi nevadí ani fakt, že premiér je stíhán kvůli podezření z dotačního podvodu v souvislosti s farmou Čapí hnízdo. „I kdyby to byla pravda, tak on toho udělal pro tenhle stát tolik, že si už všechno odpracoval,“ míní Makrlík.


Přečtěte si komentář: Jak žít bez Andreje

Brífink Jana Novotného


Zeman každoročně při státním svátku 28. října vyznamenává tři až čtyři desítky lidí. Letos mu lidé do konce července poslali 214 návrhů. Koho se prezident rozhodne vyznamenat některými z řádů nebo medailí, záleží ale jen na něm. Prezidentská kancelář návrhy tradičně nekomentuje.

BRAND24

Návrhy předložily i Senát a Sněmovna. Na senátním seznamu je 25 jmen včetně plukovníka Vladimíra Košana, někdejšího velitele holešovského výsadkového pluku, který odmítl v srpnu 1968 navzdory hrozbě použití zbraní vpustit sovětské vojáky do budovy kasáren. Mezi dalšími jsou bývalá tenistka Helena Suková, režisér Jiří Svoboda nebo neurochirurg Eduard Zvěřina. Sněmovna navrhuje například fotbalového brankáře Petra Čecha, lékaře a popularizátora zdravé výživy Rajka Dolečka nebo válečného letce Josefa Ocelku. Zeman v uplynulých měsících řekl, že posmrtně vyznamená trojici českých vojáků padlých začátkem srpna při sebevražedném útoku v Afghánistánu.

Dále čtěte:

Pieta před rozhlasem: lidé vypískali Babiše

Rozhádaní muži. Babiš a Faltýnek prožívají největší krizi svého politického spojenectví

Babišův střet zájmů budou řešit úřady. Premiér údajně dál ovládá Agrofert


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).