Menu Zavřít

Nejlépe placení Češi na hokejovém mistrovství: vládne kapitán Voráček

17. 5. 2019
Autor: čtk

Nejlépe placeným českým hokejistou na právě probíhajícím hokejovém šampionátu na Slovensku je Jakub Voráček, který si za uplynulou sezonu v dresu Philadelphie Flyers přišel na 9,25 milionu dolarů (213 milionů korun).

1.) Jakub Voráček (9,25 milionu dolarů)

Kapitán českého výběru na letošním šampionátu si vydobyl silnou pozici ve Philadelphii, která ho za dobré výkony odměnila smlouvou na osm let za 66 milionů dolarů. Pod platovým stropem týmu tak ukrajuje 8,25 milionu dolarů ročně, jeho kontrakt je však rozvrstven nerovnoměrně, takže v posledním ročníku si přišel na 9,25 milionu dolarů. Voráček nastupuje už na svém šestém mistrovství, jeho největším úspěchem v národním týmu je zisk zlaté medaile v roce 2010.


2.) Ondřej Palát (6,85 milionu dolarů)

Útočník Tampy Bay Lightning byl ve své kariéře zvyklý na lepší osobní sezóny, než jakou zažil naposledy. Během 64 utkání nasbíral 34 bodů a poprvé od své nováčkovské sezony nenastřílel dvouciferný počet branek. Rozporuplně vyzněla sezóna pro celý tým. Lightning suverénně vyhráli základní část se ziskem 128 bodů, v playoff ale úplně vyhořeli, když vypadli v prvním kole s Columbusem, aniž vyhráli jediné utkání. Palát se tak mohl přesunout k české reprezentaci, ve které má silné postavení. S Tampou Bay podepsal v roce 2017 smlouvu na pět let, během níž mu přibude na kontě 26,5 milionu dolarů.



3.) Michael Frolík (4 miliony dolarů)

Jednatřicetiletý forvard, který během dosavadní kariéry v NHL vystřídal během jedenácti sezon čtyři týmy. Současnou smlouvu od Calgary za 21,5 milionu dolarů na pět let si vysloužil svými výkony v dresu Winnipegu před čtyřmi lety. V NHL na něm oceňují hlavně jeho všestrannost. „Není to hráč, který by dal 30 gólů za sezonu, ale odvede hodně těžké práce, která vám pomůže vyhrávat utkání,“ řekl generální manažer Calgary Brad Treveling poté, co se v roce 2015 dohodl s Frolíkem na podpisu dlouholeté smlouvy.


4.) Radko Gudas (3,4 milionu dolarů)

Tvrdý bek, který má v NHL kvůli svým zákrokům na hraně kontroverzní pověst. Několikrát byl i za nebezpečné fauly potrestán suspendací. Kariéru v NHL začínal v Tampa Bay, po třech letech se pak přesunul do Philadelphie, kde hraje s Jakubem Voráčkem. S Flyers podepsal v roce 2016 smlouvu na čtyři roky za 13,4 miliony dolarů. Po příští sezóně tak bude znovu volným hráčem.


5.) Radek Faksa (2,2 milionu dolarů)

CONTENT24

Posila na poslední chvíli. Faksa bojoval v NHL za Dallas o postup do finále Západní konference, nakonec však po vypadnutí v sérii se St. Louis přijel za českým národním týmem do Bratislavy. V NHL mu běží tříletá smlouva za celkem 6,6 milionu dolarů, která mu vyprší po příští sezoně. Platí za specialistu na vhazování a silového útočníka, který dobře zvládá i defenzivní činnost.

O hokejovém šampionátu dále čtěte:

Nejslavnější okamžiky českého hokejového nároďáku na mistrovství světa

Chcete mít ze svého dítěte dalšího Jágra či Voráčka? Na začátku budete muset sáhnout hluboko do kapsy

MS v hokeji 2019: Top 10 nejlépe placených hokejistů

Stálice hokejového šampionátu. Škoda je hlavním sponzorem mistrovství už 27 let

Hokejové mistrovství vyjde na 18 milionů eur. Na Slovensku může být na dlouhou dobu naposledy

Historicky nejúspěšnější týmy na MS v hokeji

Dresy národní hokejové reprezentace: v jakých se "mstila" za okupaci a které oblékla, když ovládla Nagano?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).