Menu Zavřít

Zeman a spol. letí do OSN. Náklady přesáhnou 5 milionů

8. 9. 2017
Autor: ČTK

Zářijová pracovní návštěva prezidenta Miloše Zemana a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka na zahájení Valného shromáždění Organizace spojených národů do New Yorku vyjde na 5,2 milionu korun bez dopravy.

Česká delegace míří na 72. zasedání Valného shromáždění OSN v druhé polovině září. Akce se zúčastní státníci a vysocí představitelé 193 členských států OSN. Českou delegaci povede Miloš Zeman, doprovázet ho bude ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a řada úředníků.

„Mohu potvrdit, že pracovní návštěvu ministra Zaorálka a prezidenta Zemana v OSN v druhé polovině září bude schvalovat vláda v pondělí 11. září,“ řekla webu Euro.cz Irena Valentová z tiskového odboru ministerstva zahraničí.


Tři letadla do Ruska? Zatím spíše Zemanovo přání

 Prezidentský speciál, ilustrační foto


Prezident Zeman v OSN vystoupí 19. září 2017 s národním projevem za Českou republiku. Zaorálek se podle Valentové zúčastní od 17. do 19. září. Podle předkládací zprávy k pracovní cestě do USA se celkové náklady na zajištění účasti české delegace předpokládají ve výši 5,2 milionu korun.

„Tyto náklady neobsahují výdaje na leteckou přepravu ústavních činitelů zajišťovanou ministerstvem obrany a výdaje na ochranu ústavních činitelů, kterou zajišťuje ministerstvo vnitra,“ říká se ve zprávě, již má Euro.cz k dispozici. Delegace by měla mít zhruba osmnáct členů.

BRAND24

Dále čtěte:

Zaměřte se na ekonomickou diplomacii, vyzval Zeman velvyslance

Zeman chce ve Vietnamu vyjednat zrušení víz a zasadí se o přímou linku

Zeman: Raději bez eurodotací než přijmout migrační kvóty

Miloš Zeman by se za Česko zřekl peněz z fondů Evropské unie


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).