Menu Zavřít

Zbytečná socanská starost

25. 4. 2018
Autor: Redakce

Socialisté bazírují na tom, že když bude Andrej Babiš, byť nepravomocně, odsouzen, musí opustit vládu. Miloš Zeman by ten odchod vyžadoval až po pravomocném odsouzení, což má svou logiku, protože u nás nemáme kriminál, v němž by mohla zasedat vláda. Sám Babiš pravil, že na takovou podmínku socanům nekývne a už je na to připomínání alergický. Pozoruhodná politická situace má však řešení, které je nasnadě a zřejmě zároveň na stole. Žádný soud s Babišem nebude. Vždyť proto je ostatně premiérem.

Murín už je vyřízen k dennímu pořádku. Policejní prezident Tuhý už si taky balí kufry a po něm u policie určitě nezůstanou ani policisté, kteří Čapí hnízdo vyšetřují. Nevtípil bude rád, když uteče dřív, než bude v těch teplácích, co o nich hovořil obviněný Faltýnek. Zvláště, pokud by na Tuhého místo nastoupil Babišův chráněnec Robert Šlachta.

Navíc nejvyšší státní zástupce Zeman se uchází o nový post evropského prokurátora a má velkou naději, samozřejmě za předpokladu masivní podpory ze strany naší vlády. V případě Murína ukázal, že si takovou podporu zaslouží. A ta samá vláda pak jmenuje nového nejvyššího státního zástupce, což s vysokou pravděpodobností zahýbe i pozicemi vrchních státních zástupců.

A pražská vrchní státní zástupkyně dozoruje dozorového městského státního zástupce v kauze Čapí hnízdo. Smyčka se utahuje. A server Forum24 Pavla Šafra už šíří zákulisní informaci, podle níž během několika dnů bude zastaveno stíhání Babišových dětí a manželky. Takový politický tlak na orgány činné v trestním řízení Česko nezažilo.


Přečtěte si rozhovor s nejvyšším státním zástupcem:

Pavel Zeman: Odvolat mě můžou ze dne na den

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman


Prostě časy, kdy si policie se státními zástupci klidně došla do Strakovky a provedla tam razii a politici si nedovolili ceknout, jsou dávno pryč. Babiš fakt není Nečas.

EBF24

Když před jedenácti lety zastavil okresní státní zástupce Arif Salichov stíhání ministra Jiřího Čunka pro dost mizerně doložené podezření z korupce, byl z toho velký poprask. Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová pak přišla s termínem justiční mafie na adresu lidí kolem tehdejší nejvyšší zástupkyně Renáty Vesecké. Jaký termín asi Benešová použije po nadcházejícím zastavení stíhání Andreje Babiše, který byl mezi gratulanty na přátelské oslavě jejích sedmdesátin?

Přečtěte si další komentáře Pavla Párala:

Budiž světlo

Andrej v koutě

Majdan nebude

Národohospodářský bizár

Rudá vlajka s lebkou

Andrej Budovatel

Ukrást stát jako firmu

Berní oko tě vidí

Práskač v Sofii

Se skandálem

Ejdž ár Andrej

Strach z referenda

Soumrak nad babstapem


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).