Menu Zavřít

Startup Lady Gaga zkrachoval

21. 4. 2016
Autor: Michael_Spencer

Svět podnikání se zdá být pro Lady Gaga méně úspěšným polem působnosti, než je zpěv. Startup Backplane, u jehož zrodu v roce 2011 americká zpěvačka stála, měl ambice být úspěšnou firmou tvořící sociální sítě pro komunity fanoušků, včetně sítě pro její obdivovatele. Společnost však údajně nedávno zkrachovala a prodala svůj majetek.

Prvním projektem Backplane byly internetové stránky LittleMonsters.com, které navazovaly na web fanoušků Lady Gaga. Těm se přezdívá podle jedné její písně právě Little Monsters (malé příšery).

Sociální síť pro obdivovatele americké zpěvačky však zůstala jediným projektem, ačkoli firma měla ambice vytvářet sítě i pro jiné komunity fanoušků. Na veřejnost několikrát proniklo, že má Blackplane finanční problémy.

BRAND24

Backplane Lady Gaga podpořila v jeho počátku jedním milionem dolarů. Celkem startup získal kapitál ve výši 19 milionů dolarů, přispěla také například Google Ventures, investiční odnož Googlu, nebo Coca-Cola. Příliš vysoký počet investorů, kteří se bránili odpovědnosti, byl jedním z faktorů, proč se firmě nedařilo.

Podle zdrojů serveru techcrunch.com kvůli neschopnosti splácet dluhy Backplane zbankrotoval. Nemusí to ovšem znamenat úplný konec. Veškerý jeho majetek, od patentů po dvě luxusní kanceláře, koupila skupina nových investorů, která má v plánu projekt restartovat.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).